Potkut NHL-seura Arizona Coyotesista vain 12 päivää sopimuksen solmimisen jälkeen siviilitörttöilyjensä vuoksi saaneen entisen NHL-kärkivaraus Alex Galchenyukin pidätyksestä on tippunut julkisuuteen vastanmielistä lisätietoa.

ESPN on julkaissut Galchenyukin ja poliisin käymää sananvaihtoa pidätystilanteessa. Yhdysvaltain ja Venäjän passit omistava pelaaja uhkaili poliisia mm. Venäjä-yhteyksillään.

– Yksi puhelinsoitto ja olette kaikki kuolleita. Koko perheesi ja sukupuusi on mennyttä. Aion paloitella sinut, vaimosi ja tyttäresi, Galchenyuk uhkaili poliisia viitaten Venäjä-kontakteihinsa.

– Tämän jälkeen hän alkoi tehdä rotuun perustuvia herjauksia poliisia kohtaan ja kutsui häntä rodullisilla pilkkasanoilla useaan otteeseen, ESPN:n julkaisemassa poliisiraportissa kerrotaan.

Galchenyukin NHL-ura on ollut viime vuodet laskusuunnassa. Vuoden 2012 kolmosvaraus pelasi viime kaudella vain 11 NHL-ottelua ilman tehoja. AHL:ssä tulosta sen sijaan syntyi, sillä mies nakutti 42 pelissä 42 pistettä.

Tällä viikolla tapahtuneen pidätyksen ja sitä seuranneen uhkailun myötä veitsenterällä jo valmiiksi ollut NHL-ura lienee kuitenkin ohi.