Arizona Coyotes lähetti torstaina hyökkääjä Alex Galchenyukin NHL:n siirtolistalle sopimuksen purkamisen toivossa. 29-vuotias yhdysvaltalainen siirtyi Coyotesiin vapaana agenttina 1. heinäkuuta.

Medialähteet kertoivat torstaina, että sopimuksen purkamisen taustalla oli kaukalon ulkopuoliset asiat.

The Athletic -sivusto uutisoi tänään, että Galchenyuk pidätettiin 9. heinäkuuta. Poliisin kertomuksen mukaan Galchenyuk oli kolaroinut autollaan ja paennut paikalta.

Scottsdalen poliisilaitos kertoi The Athleticille, että Galchenyuk oli vastustanut pidätystä sekä käyttäytynyt häiriköivästi, uhkailevasti ja pelottavasti. Tapahtumasarjassa ei tullut henkilövahinkoja, mutta yksityisomaisuutta vaurioitui.

Galchenyuk lähetettiin paikalliseen putkaan sunnuntai-iltana ja vapautettiin seuraavana päivänä. The Athleticin mukaan Galchenyukia vastaan nostettiin syyte seuraavana päivänä.

Galchenyukin asianajaja ei kommentoinut tapahtumia. Myös miehen agentti Pat Brisson kieltäytyi kommentoimasta asiaa.

Galchenyuk pelasi viime kaudella AHL:ssä tehokkaasti. Tulisesta laukauksestaan tunnettu hyökkääjä summasi Colorado Avalanchen farmijoukkueen riveissä 42 ottelussa tehopisteet 16+26=42. Yhdysvaltalainen pelasi tällä kaudella NHL:ssä 11 ottelua ilman tehopisteitä.

Galchenyuk on Montreal Canadiensin kesän 2012 ykköskierroksen 3. varaus. Hän on pelannut NHL:ssä seitsemän eri seuran riveissä yhteensä 647 ottelua pistein 146+208=354.