Leijonat hävisi MM-kisoissa Ruotsille maanantaina voittomaalikilpailun päätteeksi numeroin 1-2.

Ottelu oli Suomelta hyvä, mutta joukkue ei onnistunut tekemään tarvittavia maaleja, jotka olisivat siivittäneet voittoon.

– Kova peli. Oltiin niskan päällä tasakentällisin, mutta tehottomia oltiin. Ylivoimalla oltiin tänään huonoja, se on asia, mitä meidän pitää pystyä parantamaan. Nämä ovat kuitenkin tiukkoja maalin pelejä, niin siinä mielessä huono juttu. Kolmas erä oli hyvä meiltä. Hallittiin peliä, mutta harmi ettei tehty voittomaalia, Jukka Jalonen kommentoi C Moren haastattelussa ottelun jälkeen.

Tuomarilinja sai pelin aikana valtavasti kritiikkiä sosiaalisessa mediassa sekä paikan päällä olevalta yleisöltä. Jalonen ei lähtenyt tuomarityöskentelyä kuitenkaan sen tarkemmin analysoimaan.

– Tuomarilinja on tässä viime aikoina ollut aika salliva. Jäähyjä tulee se pari kolme per joukkue. Ja tietenkin se viidellä viittä vastaan pelaaminen ratkaisee ja totta kai yv:n ja av:n tehokkuus pitäisi olla korkeaa luokkaa. Alivoima oli meillä tänään erittäin hyvää meillä, varsinkin toi kolmella neljää vastaan jatkoajalla, se oli hienosti pelattu, Jalonen sanoi.