Puolustaja Joonas Jalvanti, 34, kertoi päättäneensä kiekkouransa. Hokkareiden naulaan laittaminen ei ollut yllätys, sillä Jalvanti pelasi viimeksi kaudella 2021-22. Hän on viime vuosina kärsinyt aivotärähdyksen jälkioireista.

Pelicans julkaisi Jalvannin kirjoittaman kirjeen, jossa joukkueen entinen kapteeni kertoi suoraan lopettamispäätöksen syyt.

– Pelaajaurani tuli lopullisesti päätökseen heinäkuussa 2022, kun sain kuulla lääkäriltäni virallisen diagnoosin aivovammastani. Moninaiset aivovammaoireeni eivät ole ottaneet helpottaakseen viimeisen 1,5 vuoden aikana. Pelaamaan ei enää kannattanut lähteä, jotta en ottaisi riskiä pahemmista vaurioista. Tämä oli tietysti shokki, vaikka olin ehtinyt miettiä lopettamista jo aiemmin, koska oireeni eivät olleet lieventyneet. Kamppailen yhä samojen oireiden kanssa, mutta kuntoutuksen avulla olen onneksi oppinut elämään niiden kanssa paremmin, Jalvanti kertoo.

– Vasta nyt pystyn kirjoittamaan tämän tiedotteen ja kertomaan aivovammastani julkisesti. Diagnoosin jälkeinen kesä ja syksy olivat vaikeita aikoja. Kävin henkisesti vieläkin syvemmässä kuopassa kuin syksyllä 2021. Hitaasti mutta varmasti olen päässyt ylös kuopan pohjalta. Samalla elämäkin on alkanut tuntumaan antoisammalta ja tulevaisuus valoisammalta. Nyt on tullut aika virallisesti päättää urani jääkiekkoilijana ja aloittaa uusi luku elämässäni.

Aivovamman lisäksi Jalvantia on vaivannut taistelu vakuutusyhtiön kanssa.

– Valitettavasti jouduin liittymään niiden entisten pelaajien joukkoon, jotka joutuvat taistelemaan oikeuksistaan vakuutusyhtiöitä vastaan. Tätäkään taistelua en aio luovuttaa. Onneksi Pelicans korvasi kaikki kuntoutuskuluni koko sopimuskauteni ajan, kun vakuutusyhtiö kieltäytyi maksamasta niitä. Olen kiitollinen myös jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistykselle (SJRY), jonka kautta sain pelaajasopimukseni päätyttyä taloudellista apua kuntoutusmaksuihini pelaajaturvallisuusrahastosta, Jalvanti kertoo.

Voit lukea Jalvannin kirjeen kokonaisuudessaan tästä.