Suomi voitti torstaina pronssia poikien EYOF-turnauksessa, joka on tarkemmin sanottuna Euroopan nuorten olympiafestivaalit. Kiekkopronssin kohtalo ratkaistiin Italian Udinessa, ja Suomen kanssa mitalista taisteli Saksa.

Suomi meni avauserässä 0-1-johtoon, toisen kaksikymppisen aikana sinivalkoiset karkasivat jo kahden maalin etumatkalle. Sitten Saksa sai hanat auki, mutta tuon jälkeen Suomi osui vielä kahdesti voittaen pronssit lopulta maalein 1-4.

Suomen tehokkaimmat olivat kahteen pisteeseen yltäneet Benjamin Pietilä (1+1), Matvei Butkovski (0+2) ja Tuukka Heiskanen (0+2).

– Ensimmäinen erä oli meiltä vähän nihkeä, oli ehkä vähän jännitystä. Toiseen erään pystyimme parantamaan pelaamistamme, saimme paineen Saksan päätyyn ja sitä kautta maalipaikkoja, päävalmentaja Marko Kauppinen kertasi Suomen Jääkiekkoliiton nettisivuilla.

– Meillä on sitkeä, sinnikäs ja hyvä joukkue. Yhteishenki on erittäin hyvä. Harvoin pojat pääsevät olympiamitaleista nauttimaan, tämä oli todella hieno asia ikäluokalle.