Suomen eri juniorimaajoukkueita 15 vuotta valmentanut Mika Marttila arvioi Nuorten Leijonien MM-joukkueen pelaajat Iltalehdelle.

Yksi pelaaja, joka sai osaltaan Marttilan hehkutukset, oli 19-vuotias huippulupaus Niko Huuhtanen. Hän vertasi hyökkääjää jopa Patrik Laineeseen.

– Vähän samaa kuin Patrik Laineessa. Poikkeuksellinen halu ratkaista, pystyy ampumaan onetimereita huonommastakin asennosta. Se hevosen laukaus on pelote ylivoimaan. Viime kausi Pohjois-Amerikassa teki hyvää. Suoraviivainen raskaan kaluston mies, joka pystyy pelaamaan fyysisesti. Liikkumiskyky ollut haaste, mutta mennyt siinäkin napsuja eteenpäin, Marttila luonnehti.

Huuhtanen kiekkoilee Jukurien riveissä, jossa hän on iskenyt tällä kaudella 24 otteluun tehopisteet 9+7=16. Hän löytyy parhaillaan Liigan tulokkaiden maali- ja pistepörssin kärjestä.

Viime kauden Huuhtanen pelasi Kanadan juniorisarja WHL:ssä, jossa hän paukutti 65 otteluun huimat tehopisteet 37+40=77. Tampa Bay Lightning varasi Huuhtasen 7. kierroksella (#224) kesällä 2021.