SaiPan puolustaja Mikael Koskimies on päättänyt lopettaa peliuransa 22-vuotiaana.

Lappeenrannan SaiPan omalla kasvatilla olisi ollut sopimus voimassa vuoteen 2024 asti. Koskimies on ollut tällä kaudella lainalla Mestis-seura Imatran Ketterässä.

Nuoren puolustajan ratkaisun taustalla on useita syitä.

– Päätös lopettamisesta oli kypsynyt ja pidemmän aikaa taustalla ja pohdin asiaa jo viime kaudella. Pidemmät loukkaantumisjaksot ja kiekollisesti haastavat ajat hieman koettelivat, mutta en missään vaiheessa kuinkaan pohtunut lopettamista vakavasti. Kesätreeneihin ja tulevaan kauteen lähdin motivoituneella mielellä, mutta jossain vaiheessa jääkiekko kävi vähän raskaaksi. Siinä vaiheessa kun intohimo muuttuu työksi, niin aloin harkita lopettamista tosissaan, Koskimies sanoi SaiPan tiedotteessa.

– Tässä vaiheessa opiskelut ja jääkiekon ulkopuolinen elämä tuntuvat enemmän houkuttelevalta. Liiga-pelit olivat itselle iso saavutus, varsinkin kun peilaa siihen, että ehdin jo kerran aiemmin lopettaa urani, Koskimies päätti.

Koskimies pelasi Liiga-urallaan 22 ottelua tehopistein 0+2. U20 SM-sarjassa hän teki 94 ottelussa tehopisteet 7+42. Hän toimi SaiPan A-junioreissa kapteenina.