Lahden Pelicansin Pekko Pelikaani -maskotti hämmensi lauantaina, kun se meni kekkaloimaan Ilveksen fanikatsomon eteen kesken pelin. Lintu muun muassa heilutti Pelicansin lippua järjestyksenvalvojan tullessa tilanteeseen paikalle.

Nyt Pelicans kertoi tiedotteessaan, että organisaatio on selvittänyt tapahtumia Pekko Pelikaanin, ottelutapahtuman turvallisuuspäällikön, järjestyksenvalvojien sekä Ilveksen faniryhmän edustajan kanssa.

Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhösen mukaan Pekko Pelikaani on käyttäytynyt epäurheilijamaisesti heiluttaessaan lippua Ilves-kannattajien edessä selkä kaukaloon päin.

– Asia on käyty läpi yhdessä Pekon kanssa. Rakentavan palautekeskustelun seurauksena Pekko on jatkossa tietoinen siitä, missä ja miten kannatuslippua saa heiluttaa, jotta se pysyy hyvän maun rajoissa.

Olio on nähty ties missä muualla kuin Lahden peleissä. Hän on esimerkiksi liitänyt Lahden yllä lentokoneessa, olympiavoittajia Pekko oli vastassa Helsinki-Vantaalla ja onpa otus nähty myös Valtteri Bottaksen matkalla F1-kisavarikolla.

– Pekolta voidaan odottaa veijarimaista kujeilua ja energistä temppuilua jatkossakin. Pekon tärkein tehtävä on luoda yleisölle hyvää fiilistä ja iloista mieltä.

Pelicansille lauantai oli täynnä juhlaa, kun sarjakärki Ilves kaatui 1-5.