Torstaina alkava Mestis-kausi on historiallinen. Ensimmäistä kertaa mukana on joukkue ulkomailta.

Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle paikan sai latvialainen Zemgale. Baltialaisryhmän kokoonpanon runko kauteen lähdettäessä on erittäin nuori.

Joukkueen keski-ikä on alle 21 vuotta. Yli 23-vuotiaita kokoonpanossa on vain noin kentällinen.

KHL-kokemusta Zemgalen riveistä löytyy viideltä pelaajalta. Maalin suulla 29-vuotias Rihards Cimermanis on ollut Dinamo Riian kokoonpanossa vain luukkuvahtina, mutta 21-vuotias Eriks Vitols on torjunut kuudessa KHL-ottelussa.

Kenttäpelaajista Dinamo Riikaa ovat edustaneet Gustavs Millers, Renars Karkls ja Deniss Vilmans. Muut ovat saaneet vyölleen vain yhden KHL-ottelun, mutta Millers on pelannut kahtena viime kautena kuudesti KHL:ssä. Kukaan kolmikosta ei ole saanut tililleen tehopisteitä.

Porukan nestori on 30-vuotias Edgars Dikis. Joukkueen kapteeni pelasi Mestistä jo kaudella 2013-14 Jokipoikien riveissä, ja on sen lisäksi kerännyt kokemusta Ranskan ja Puolan pääsarjoista. Muutoin Zemgalessa kokemus Latvian pääsarjan ulkopuolelta rajoittuu lähinnä Ruotsin kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle ja Yhdysvaltojen alemman tason yliopisto- ja junioriliigoihin.