Sveitsin koneet ovat yskineet Kanadassa pelattavissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa urakalla, eivätkä ne meinanneet käynnistyä edes alkulohkon päätöspelissä Itävaltaa vastaan.

Käkikellomaa toki otti turnauksen avausvoittonsa nihkein numeroin 3-2 edeten puolivälieriin, mutta osasyy tuloksen takana on Itävallan oma hölmöily.

Matsin käsikirjoitus oli siis se, että ottelun voittaja lunasti paikkansa viimeisenä joukkueena puolivälieriin ja hävijän urakka päättyi alkulohkoon.

Itävalta roikkui kiinni jättimäisessä sensaatiomassa viitisen minuuttia ennen loppua numeroiden ollessa 2-2. Ajassa 55.04 peli koki dramaattisen käänteen, kun itävaltalaispakki Lorenz Lindner lensi suihkuun laitataklauksesta. Kohteena oli Jonas Taibel.

Sveitsi hyödynsi ylivoiman Attilio Biascan iskettyä 3-2-ratkaisumaalin. Itävallan turnaus päättyi tappioon, mutta tälläkään kertaa se ei putoa pääsarjojen ollessa suljettuja toistaiseksi.

– Se viiden minuutin jäähyn saaminen on vaikeaa niellä, itävaltalaisten päävalmentaja Philipp Pinter sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivujen mukaan.

– Sveitsillä oli hyvä ylivoima, mutta pettymys on silti suuri. Tunnen pahaa oloa äijien puolesta. He ansaitsivat enemmän, mutta olen samalla ylpeä heistä.

Itävalta oli viimeinen myös edellisissä MM-kisoissa. Silloin se tosin jäi lohkohännille kuuden pisteen erolla, ja maaleja maa onnistui tekemään yhden ainoan. Voisi sanoa, että eteenpäin on menty.