Tämän kesän varaustilaisuudessa ensimmäinen suomalaispelaaja varattiin numerolla 17. Varaajana toimi Nashville Predators ja varattu pelaaja oli Joakim Kemell.

18-vuotias superlupaus oli lähes kaikissa ennakkoarvioissa koko tilaisuuden kärkikymmenikössä. Hän jäi kuitenkin vielä Predatorsin saataville vuorolle 17. Tämä yllätti myöskin seuran GM David Poilen.

– En voinut uskoa, että pelaaja oli yhä saatavilla. Arvioimme hänet 10 parhaan joukkoon ja se, että saimme hänet numerolla 17, on mielestäni erittäin hienoa. Emme olisi uskoneet, että hän olisi edelleen tarjolla, joten tämä oli pieni yllätys meille. Ehkä tämä oli myöskin hyvä alku ensi kaudelle, Poile kommentoi Nashville Post -lehdelle.

Viime kaudella Kemell pelasi Liigassa JYPin paidassa 39 ottelua ja mätti niihin tehopisteet 15+8=23. Hänet valittiin myöskin vuoden tulokkaaksi. Nuorukainen oli mukana myös alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa ja viimeisteli turnauksessa viiteen peliin tehot 6+2.

– Hän on lahjakas hyökkäävä pelaaja, joka voi voittaa sinut monilla eri tavoilla. Hän on erittäin vahva jaloistaan, hän osaa pelata liikkeessä, ja hänellä on erinomainen laukaus. Hän voi tehdä maalin monella eri tavalla. Hänellä on paljon potentiaalia tehdä kovaa tulosta NHL:ssä, seuran vara-GM Jeff Kealty puolestaan kehui.