Tampa Bay Lightning hävisi viime yönä neljännen finaaliottelun Colorado Avalanchea vastaan lukemin 2-3. Tampa Bayn päävalmentaja Jon Cooper ei ollut tyytyväinen jatkoerässä syntyneeseen voittomaaliin.

Ottelun aikana Cooperin turhautumista oli vaikea ymmärtää. Lähempi tarkastelu kuitenkin osoitti, että Coloradolla oli maalin aikana kuusi pelaajaa jäällä. Tämä näkyi myös ottelun virallisessa pöytäkirjassa.

Vaihdosta tullut Nazem Kadri luisteli hyökkäysalueella puolittaiseen läpiajoon. Samaan aikaan häneen vaihtava Nathan MacKinnon ei ollut ehtinyt edes pois jäältä. Kadrin jäälle hyppäämisen ja MacKinnonin jäältä poistumisen välissä meni viisi sekuntia.

– Näette kyllä, mitä tarkoitan, kun katsotte voittomaalia. Sydämeni särkyy pelaajien puolesta, koska meidän pitäisi todennäköisesti yhä olla pelaamassa, Cooper kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

NHL ei kiistänyt väärää vaihtoa. Ottelun jälkeen liiga kommentoi, etteivät neljä tuomaria olleet nähneet väärää vaihtoa ja ettei sitä voi tarkistaa jälkikäteen videolta.

Voit katsoa todisteita väärästä vaihdosta alta.