Lähde: NHL-supertähti valmis vaihtamaan maisemaa – jättikauppaa valmistellaan jo!

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin seurajohto on aloittanut työstämään joukkueen uudelleenrakennusvaihetta.

Daily Faceoff -sivuston sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli raportoi, että Jets on valmis kauppaamaan pitkäaikaisen kapteeninsa ja tähtihyökkääjänsä Blake Wheelerin pois.

35-vuotiaan yhdysvaltalaisen 8,25 miljoonan dollarin palkalla varustettua sopimusta on vielä kaksi kautta jäljellä.

Seravallin tietojen mukaan Jetsin seurajohto on kartoittanut Wheelerin vaihtoarvoa ja käynyt alustavia neuvotteluita mahdollisesta vaihtokaupasta NHL-seurojen kanssa.

Oman haasteensa vaihtoneuvotteluihin tuo se, että Wheelerin sopimuksesta löytyy täysin siirron estävä pykälä, joka on voimassa heinäkuun 1. päivään asti. Heinäkuun 1. päivän jälkeen Jets saa pyytää Wheeleriltä viiden NHL-seuran listan, joihin hän on valmis siirtymään.

Seravallin mukaan siirron estävä pykälä ei kuitenkaan välttämättä tule olemaan este vaihtokaupalle, sillä Wheelerin itsensä kerrotaan myös olevan avoin maisemanvaihdolle. Tulevan osoitteen täytyy vain sopia Wheelerin perheelleen sekä hänen uratavoitteisiinsa.

Wheeler on iästään huolimatta vielä tähtiluokan pelaaja NHL:ssä. 195-senttinen voimahyökkääjä teki tällä kaudella runkosarjassa 65 ottelussa 17 maalia ja 60 tehopistettä.

Wheeler on Winnipeg Jetsin organisaation viimeinen Atlanta Thrashersin aikainen pelaaja.