Liigassa Tappara, Ilves ja Kärpät ovat haalineet hirmuvahvistuksia pitkin kesää. Sillä aikaa monen muun seuran toimistolla on ollut paljon hiljaisempaa.

Pelicans on yksi pienempää meteliä pitäneistä joukkueista. Seuran urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen paljasti vahvistusten puuttumiselle syyn seuran verkkosivuilla: Euroopan siirtomarkkinat ovat tällä hetkellä tulikuumat.

– Eurooppalaisia pelaajia on ollut tarjolla poikkeuksellisen paljon, johtuen ennen kaikkea KHL:n tilanteesta. Samaan aikaan kilpailu näistä huippupelaajista on ollut äärettömän kovaa ja sen sijaan, että pelaajien hinnat olisivat laskeneet, on käynyt toisin päin. Sveitsissä ulkomaalaiskiintiötä on kasvatettu, Ruotsissa on isot panostukset koronan jälkeiseen aikaan ja myös Suomessa useat seurat ovat tehneet mittavia lisäpanostuksia, Laukkanen kertoo.

Pohjois-Amerikasta taas ei ole samanlaista hinkua Suomeen kuin tavallisesti.

– Pohjois-Amerikasta ei ole ollut tänne kovaa imua johtuen Venäjän tilanteesta, mutta sieltäkin on odotettavissa virtausta Euroopan pelaajamarkkinoille, kun NHL:n training campit pääsevät vauhtiin ja etenevät. Sinne suuntaan meillä on hyvät suhteet. Meillä on myös koko ajan käynnissä ja hyvin pitkällekin vietyjä neuvotteluja eurooppalaisten huippupelaajien kanssa, jotka ratkeavat tässä lähiaikoina.