Jääkiekon MM-kisojen peliformaatti on saanut kritiikkiäkin ennen kaikkea alkulohkojen ns. turhien otteluitten osalta. Lisäksi ikuisuuskysymys kisojen arvon kärsimisestä tapahtuman jokavuotisuuden takia on sekin jälleen nostanut päätään.

Mielipiteitä on monenlaisia, mutta loppujen lopuksi minkä tahansa urheilutapahtuman merkityksen määrittää yleisö. Omalla tavallaan kaikkein sitoutunein yleisö löytyy siitä ryhmästä, jotka paitsi seuraavat MM-kisoja myös lyövät vetoa otteluista. Ruotsalaisen vetoyhtiö NordicBetin mukaan ei ole epäilystäkään siitä, etteikö käynnissä olevat MM-kisat todella kiinnostaisi.

– Heti kun kisat alkoivat, niin MM-kisat peittosivat NHL:n pudotuspelit vedonlyöntivaihdon osalta selvästi. Yksittäisiin otteluihin tuli selkeästi enemmän panoksia – ja tämä koskee ihan kaikkia otteluita. Kanadan, Suomen ja Ruotsin otteluissa puhutaan kolmin- tai jopa nelinkertaisesta vaihdosta NHL-peleihin verrattuna, Betsson Groupin Ruotsin MD Mattias Wennerkvist kertoo yrityksen tiedotteessa.

– Tämä kertoo selkeää kieltä siitä, että MM-kisat todella kiinnostavat ja yleisön kannalta mitään turhia otteluita ei ole.

Toistaiseksi suurimmat panostukset on nähty alkusarjan ottelussa Suomi-Ruotsi, mutta Wennerkvist on vakuuttunut siitä, että trendi on vain nouseva.

– Suomi-Ruotsi oli jo jättipeli, mutta into ja kiinnostus vain kasvavat, Wennerkvist povaa.

Lähde: Betsson Groupin tiedote