KooKoossa viimeiset neljä kautta pelannut norjalaispuolustaja Alexander Bonsaksen on löytänyt uuden osoitteen ensi kaudeksi.

Norjan pääsarjajoukkue Frisk Asker tiedotti keskiviikkona solmineensa kaksivuotisen sopimuksen 35-vuotiaan Bonsaksenin kanssa.

Joukkuevalinta tulee aiheuttamaan Norjassa ristiriitaisia tuntemuksia, sillä Bonsaksen on maansa pääsarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvan Vålerenga IF:n pitkäaikainen pelaaja ja oma kasvatti. Bonsaksen on pelannut Vålerengan riveissä 225 runkosarjaottelua ja 66 pudotuspeliottelua.

Bonsaksen myöntää, että päätös kahden joukkueen välillä oli vaikea.

– Tämä oli emotionaalisesti hyvin vaikea päätös, eikä tuskin kukaan epäile tuntemuksiani Vålerengaa kohtaan. Ainakaan itse en epäillyt. Samaan aikaan olen elämässäni siinä tilanteessa, että joudun miettimään asioita isommassa mittakaavassa ja muullakin tavalla, kuin pelkästään jääkiekon kannalta. Olen kuitenkin jääkiekkoammattilainen. Haluan urani ympärille parhaat mahdolliset puitteet ja mahdollisuuden voittaa mestaruuden, Bonsaksen kertoo Frisk Askerin tiedotteessa.

Bonsaksen pelasi Liigassa Tapparan ja KooKoon riveissä yhteensä 322 runkosarjaottelua (12+51) ja 69 pudotuspeliottelua (1+5). Hän voitti Tapparan mukana Liigan mestaruuden kahdesti.

Bonskaksen oli pitkään Norjan maajoukkueen vakiokasvo. Hän on pelannut jopa kymmenet MM-kisat ja kolmet olympialaiset.