JYP-hyökkääjä Jere Lassilan nimi ei välttämättä ole suurelle yleisölle tuttu ainakaan vielä. Tilanne muuttunee pian, sillä talvella nuorten EYOF-kultaa voittanut JYP-pelaaja nimettiin taannoin alle 18-vuotiaiden MM-kisajoukkueeseen.

Nollanelonen sai myös talvella Mestis-debyytin keuruulaisessa KeuPa HT:ssa, kesällä hänet varataan NHL:ään Eliteprospectsin lähteiden mukaan noin välillä 80-100.

– Varmaan on jonkinnäköisiä paineita joukkuemenestyksestä, mutta se kuuluu tähän hommaan. On vahva usko siihen, että pystytään pärjäämään tällä joukkueella kisoissa. Henkilökohtaisen paineen pystyy käsittelemään. Kun keskittyy joukkuepeliin, tulee itsellekin onnistumisia, sentteri sanoi keskiviikon Teams-haastattelussa.

Talven EYOF-turnauksessa Suomi meni kultaan murskaavasti. EYOF, eli Euroopan nuorten olympiafestivaalit on joka toinen vuosi Euroopassa järjestettävä urheilutapahtuma. Kilpailutapahtuma on suunnattu 13-17-vuotiaille nuorille.

– Meillä oli jääkiekko erillään muista lajeista. Se ei ollut niin iso tapahtuma siis. Venäjä ja Tshekki olivat mukana kovilla joukkueilla. Tuloshan oli meille hyvä, voitettiin kaikki matsit.

Siitä on hyvä jatkaa Saksan MM-kisoihin?

– No totta kai tavoite on voittaa MM-kulta. Uskon siihen, että voidaan voittaa.

Pikkuleijonat pelaa omassa alkulohkossaan Ruotsin, Sveitsin ja Latvian kanssa. A-lohkon muodostavat Tshekki, Saksa, Kanada ja USA.