Itävalta kiusasi Leijonia pitkään – Suomi kaapi voiton Jere Innalan maalien johdolla

© Kuva: Leijonat.fi

Leijonat nappasi toisen voittonsa toisesta EHT-ottelustaan Tshekin turnauksessa lauantaina. Suomi kaatoi Itävallan lopulta lukemin 4-2 ja jatkaa edelleen voittojen tiellä kuluvan kevään MM-leirityksen aikana.

Leijonat otti tiukan otteen pelistä heti avauserän aikana ja se palkittiin myöskin täysosumien muodossa. Ensin Jere Innala pääsi ohjaamaan ylivoimalla Suomen avausmaalin ja vain pari minuuttia myöhemmin Harri Pesonen tuplasi johtoaseman 2-0:aan.

Toisen erän alussa Innala napautti jo ottelun toisen maalinsa. Tässä vaiheessa ote pelistä oli täydellisesti Suomen hallussa, kunnes Miro Aaltonen otti hyökkäyspään jäähyn. Ylivoimalla Itävalta ei vielä onnistunut maalinteossa, mutta heti sen jälkeen Dominic Zwerger avasi joukkueensa maalihanat. Tästä piristyneenä Itävalta onnistui nousemaan jo maalin päähän Brian Leblerin maalilla.

Tämän lähemmäksi Suomi ei kuitenkaan enää Itävaltaa päästänyt tuloksen muodossa. Päätöserän puolivälin tienoilla Niko Ojamäki iski vielä Leijonille 4-2-maalin, ja lopputulos oli sitä myöten selvä.

Ottelun laukaustilasto meni suhteellisen selvästi Suomen nimiin. Itävallan maalivahti David Kickert torjui ottelussa peräti 35 kertaa, kun taas Suomen maalilla Frans Tuohimaa pysäytti 15 kiekkoa.

Suomi kohtaa EHT-turnauksen aikana vielä Ruotsin sunnuntaina. Ottelu käynnistyy kello 13:00.

Näet kaikki Leijonien maalit alta.

Emil jyrää jatkoon Wimbledonissa! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️