HIFK-lupauksen hurja kausi: Nuorissa tolkuttomat pisteet, liigadebyytti ja maali, arvokisakulta, valinta MM-kisoihin ja tuleva NHL-varaus – miten paketti pysyy kasassa?

© Kuva: Liiga

Kuluva kausi on ollut HIFK:n 18-vuotiaalle suurlupaus Aleksanteri Kaskimäelle väkevää liitoa. U20 SM-sarjassa hän iski 31 peliin peräti 40 pinnaa (19+21), lisäksi vyölle tuli jääkiekkoliigan debyytti.

HIFK:n miehissä aukesi pistetilikin, kun hän iski neljässä pelissä tehot 1+1. Talvella tuli nuorten talviolympiafestivaalien, EYOF:n kulta kotikisoista näytöstyyliin ja vielä kevään korvalla hän pelaa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

Kauden kruunaa se, että Kaskimäki varataan kesällä NHL:ään. Eliteprospectsin kasaamien lähteiden mukaan numero on jotain väliltä 20-76.

Miten nuoren miehen kasetti pysyy kasassa?

– Pitää miettiä, että mitä voisi parantaa ja koittaa onnistua seuraavassa pelissä. Jos on heikkouksia, niitä pitää koittaa parantaa, HIFK-hyökkääjä sanoi aiemmin viikolla Teamsin välityksellä.

Näytöt NHL:ään päin ovat olleet vähintääkin hyvät, mutta vielä pitäisi onnistua U18-kisoissa suuren asiantuntijajoukon edessä.

– Totta kai on vähän paineita, nyt on tärkeä näytönpaikka. Kun antaa fokuksen joukkueen peliin, tulee sitä kautta oma paras.

– Varaustilaisuutta en ole paljoa miettinyt, ne ovat kesän hommia.

Suomi pelaa kuun lopun MM-kisoissa samassa alkulohkossa Ruotsin, Sveitsin ja Latvian kanssa. Saksan turnauksen toisen lohkon muodostavat Tshekki, kisaisännät, Kanada ja USA.