Stanley Cup -voittaja Nicklas Bäckström kykeni torstaiyönä rikkomaan huikean rajapyykin ottelussa Edmonton Oilersia vastaan. Pelaaja summasi 3-4-jatkoaikatappiossa tehot 1+1 nousten jo tuhanteen pisteeseen.

Pelaaja on summannut uransa 1 037 runkosarjamatsissa nyt tarkalleen ottaen pinnat 263+737=1 000.

– Tämä merkitsee minulle paljon, tämä on iso merkkipaalu, Bäckström hehkutti ottelun jälkeen NHL:n nettisivuilla.

– Mikä uskomaton saavutus. Pelaajat toivovat saavansa alleen edes yhden NHL-ottelun. Sitten tietenkin toivoo pelaavansa edes 100 ottelua ja sen jälkeen 1 000 ottelua, mutta 1 000 tehopisteeseen yltää vain harva. Se on todella vaikuttavaa, ja olen todella iloinen Nickin puolesta, joukkuekaveri T.J. Oshie sanoi.

Bäckström on lähteen mukaan vasta kuudes tuhanteen tehopisteeseen yltänyt maansa pelaaja. Seuraavaksi edellä on Daniel Sedin 1 041 pisteellä. Takana ovat muun muassa Peter Forsberg ja Henrik Zetterberg.

Caps-leiriin mahtoi jäädä joukkueena ristiriitainen tunne. Joukkue toki tasoitti kaksi sekuntia ennen loppua, mutta jatkoajalla Edmonton voitti Connor McDavidin maalilla.

– Olisimme tietenkin halunneet ottelusta kaksi pistettä. Tulimme kuitenkin lopussa tasoihin, mikä toi meille yhden sarjapisteen, joten otamme sen vastaan ja jatkamme eteenpäin.