Kanadan juniorisarja WHL:ssä erityisesti kaksi suomalaista kenttäpelaajaa on esiintynyt kuluvalla kaudella edukseen. He ovat hyökkääjä Niko Huuhtanen (artikkelikuvassa) sekä puolustaja Christoffer Sedoff, jotka ovat lyöneet kovat tehopisteet tauluun.

18-vuotias Huuhtanen pelaa Everett Silvertipsin joukkueessa. Hän on tehnyt tämän kauden 56 otteluun komeat tehopisteet 32+36=68. Nuorukainen löytyy parhaillaan koko sarjan pistepörssistä sijalta 17.

Huuhtanen on Tampa Bay Lightningin 7. kierroksen varaus kesältä 2021. Hän pelaa ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa. Viime kaudella hän tehtaili Tapparan U20-joukkueessa 37 otteluun pisteet 20+14=34. Hän oli mukana myöskin Pikkuleijonien joukkueessa viime keväänä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

20-vuotias Sedoff on puolestaan nakutellut pakin paikalta 57 otteluun upeat tehopisteet 6+45=51. Hän edustaa Red Deer Rebelsin joukkuetta. Puolustajien pistepörssistä Sedoff löytyy sijalta seitsemän.

Sedoffilla ei ole NHL-varausta. Hän pelasi myöskin toissa kaudella nykyjoukkueessaan, jolloin hän teki 61 otteluun tehopisteet 5+14=19. Viime kausi sujui puolestaan lainalla Suomessa. Hän pelasi SaiPassa Liigaa 26 ottelua (0+2), HIFK:n U20-joukkueessa kuusi ottelua (0+2) sekä Mestiksessä FPS:n riveissä seitsemän ottelua (0+1).