Yhden nimen puuttuminen olympiajoukkueesta herätti keskustelua – mielipiteitä puolesta sekä vastaan

© Kuva: Getty Images

Leijonat julkaisi torstaina joukkueensa Pekingin olympialaisiin. Joukkue koostuu pääasiassa KHL:ssä pelaavista huippunimistä, minkä lisäksi mukaan mahtuu viisi pelaajaa Sveitsin pääsarjasta sekä kaksi Liiga-pelaajaa.

Ennen kaikkea yhden puolustajan puuttuminen joukkueesta herätti paljon keskustelua. Hän on 26-vuotias Oliwer Kaski. Hänen nimeään ei lopulta joukkueesta löytynyt.

Kaski pelaa toista kauttaan KHL:ssä Avangard Omskissa. Hän on tehnyt 47 otteluun tehopisteet 13+20=33. Viime kaudella 58 otteluun hän iski 34 tehopistettä ja oli voittamassa myöskin Gagarin Cupia.

Liigassa Kaski paukutti myöskin aikanaan hyviä tehopisteitä. Hän pelasi Liiga-kausiensa jälkeen myös yhden kauden verran Pohjois-Amerikassa AHL:ssä. MM-kisoissa hän oli mukana viime keväänä sekä vuoden 2019 maailmanmestarijoukkueessa.

Monet pitivät sosiaalisessa mediassa yllätyksenä sitä, ettei Kaski ole mukana joukkueessa. Hänen hyökkäyspään taidot tiedetään ja KHL:ssä tulosta on syntynyt mukavaan tahtiin. Puolustaja omaa myöskin hyvän laukauksen. Hän kuuluu ehdottomasti Euroopassa pelaavien suomalaispakkien eliittiin varsinkin hyökkäysosaamisensa muodossa.

Sosiaalisessa mediassa nousi esiin myöskin näkökulmia sille, miksi Kaski ei ole mukana. Hänen puolustuspelaamisensa ei ole välttämättä Jukka Jalosen vaatimalla tasolla, nimittäin hänellä on joukkueensa heikoin tehotilasto tältä kaudelta (-8). Lisäksi Kasken näytöt Leijonissa eivät ole yltäneet samalle tasolle kuin mihin esimerkiksi KHL:ssä on totuttu näkemään.

Leijonien puolustusosaston turnauksessa muodostavat Sami Vatanen, Mikko Lehtonen, Juuso Hietanen, Valtteri Kemiläinen, Atte Ohtamaa, Petteri Lindbohm, Ville Pokka sekä Niklas Friman. Koko joukkueen voit katsoa täältä.

SUOMI-RUOTSI – RAHAN TAKOMINEN LEIJONILLA JATKUU!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ VIHJE