Loppiaisena Boston Bruinsin farmiseura Providence Bruinsin kanssa pätkäsopimuksen solminut Tuukka Rask uskoo olevansa pian valmis NHL-peleihin.

AHL-pätkäsopimus solmittiinkin ainoastaan siitä syystä, että 34-vuotias konkarivahti saisi hieman pelituntumaa toivuttuaan puoli vuotta kesällä tehdystä lonkkaleikkauksesta.

– Uskoisin, että 1-2 peliä AHL:ssä riittää ja ensi viikolla olen taas mukana isojen poikien peleissä, Rask vahvisti medialle.

Samoilla linjoilla on myös Bruinsin NHL-seuran päävalmentaja Bruce Cassidy.

– Seuraavana askeleena on pelata Providencessa ja päästä takaisin NHL-tasolle. Katsotaan, miten asiat etenevät, Cassidy lausui.

Suomalainen paljasti samalla, että leikkaukseen meneminen itsessään tarkoitti uran jatkamista. Lopettaminen ei Raskin kohdalla käynyt siis vielä mielessä viime kauden päätyttyä.

– En ajatellut missään vaiheessa lopettamista. Kun päätin mennä leikkaukseen, oli se samalla merkki siitä, että palaan. Mikäli en olisi halunnut jatkaa pelaamista, minun ei olisi tarvinnut mennä leikkaukseen, Rask paljastaa.

Myöskään siirto toiseen NHL-seuraan ei käynyt 14 kautta Bruinsia edustaneen pelaajan mielessä.

– En flirttaillut ajatuksella siitä, että siirtyisin muualle. Olen kasvanut monien näiden pelaajien rinnalla ja tunnen veljeyttä heitä kohtaan. En olisi halunnut lähteä täältä huonoissa merkeissä, Rask kuittaa siirtopuheet.

Vezina-voittaja pelasi viime kaudella 24 runkosarjapeliä (2,28 ja 91,3%) sekä 11 pudotuspeliä (2,35 ja 91,9%).