NY Rangers -legenda – mutta uransa Washington Capitalsin kirjoilla päättänyt – Henrik Lundqvist sai lauantaiyönä Minnesota Wild -pelissä ansaitsemansa juhlat. NHL:ssä pudotuspelit huomioiden yli 1 000 ottelua pelanneen ruotsalaisen paita nousi legendaarisen Madison Square Gardenin kattoon.

Olympia- ja MM-kultaa urallaan juhlinut ruotsalainen voitti parikin kertaan NHL:ssä nollapelitilaston ja hänet valittiin useaan kertaan tähdistöottelutapahtumaan. Kaudella 2011-12 hän sai Vezina Trophyn, joka ojennetaan sarjan parhaalle maalivahdille.

Tuolla kaudella mestari pääsi lähelle Stanley Cup -pokaalia. Los Angeles Kings vei kannun finaalien jälkeen Rangersin kaatuessa saappaat jalassa.

Juhlittu Lundqvist on näemmä edelleen kova seppä lajin parissa. Ruotsalainen nimittäin toimi juhlapelinsä kommentaattorina Rangersin televisiolähetyksessä sanoen, ettei entistä joukkuekaveri Mats Zuccarelloa saa päästää tekemään maalia.

Kuinka ollakaan, liki samalla sekunnilla Rangers-taustainen Wild-pelaaja latasi 2-2-maalin ylivoimalla. Ruotsalaislegenda ja norjalaistykki pelasivat Rangerissa yhdessä kausina 2010-19.

– Sanoinko juuri tuosta, ruotsalainen veisteli NHL:n nettisivujen jutun mukaan, kun Zuccarello oli ladannut kiekon pömpeliin.

Kun Wild nousi kahden maalin takaa 2-3-vierasvoittoon Zuccarellon latoessa pisteet 1+1, ei koitoksesta jäänyt ainakaan norjalaiselle hampaankoloon.

– Päivä oli täydellinen. Oli hienoa todistaa Henrikin päivää ja nähdä hänet perheineen. En ole nähnyt häntä pitkään aikaan koronan ja muun takia. Seremoniat olivat hienot ja saimme vielä raavittua voitonkin.

Lundqvist siirtyi Rangerista Capitalsiin viime kaudeksi, mutta siellä ei kertynyt vyölle yhtäkään peliä. Uran viimeiset matsit ruotsalainen pelasi kauden 2019-20 pudotuspeleissä.