Ruotsin jääkiekon kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Hockeyettannissa yhtä ottelua ehdittiin pelaamaan torstaina vain 43 sekuntia ennen kuin kaukalossa nähtiin kauhea tilanne.

KRIF:n ja Mörrums GoIS:n välinen ottelu keskeytyi heti alkuunsa, kun luistin viilsi kanadalaispuolustaja Caleb Eeftingin, 26, kaulan auki.

– Huusin, että kuolen, puolustaja muistelee ensimmäistä reaktiotaan Aftonbladetin haastattelussa.

Kyseisessä tilanteessa KRIF:n pelaaja menetti tasapainonsa ja hänen luistimensa terä osui suoraan Eeftingin kaulaan. Heti tämän jälkeen jäälle valui valtavasti verta. Puolustaja sai kuitenkin pian ammattilaisilta apua.

– He painoivat kaulaani ja pakottivat minut makuulle. Yrittivät pysäyttää verenvuodon. En tuntenut kipua ollenkaan, mutta kun näin, että villapaita ja käsineet olivat veren peitossa, olin kauhuissani. Kysyin jatkuvasti, kuolisinko, ja he yrittivät vain rauhoittaa minua.

Tämän jälkeen Eefting kiidätettiin sairaalaan, jossa hän oli muutaman tunnin leikkauksessa. Nukutuksesta herättyään puolustaja ei tajunnut heti, että missä hän oli.

– Lääkärit sanoivat, että olin onnekas ja olisin voinut kuolla, jos luistin olisi osunut millimetrejä toiseen suuntaan.

Nyt Eefting voi omien sanojensa mukaan fyysisesti hyvin. Samalla hän kuitenkin kertoo, että kaukaloon palaaminen jännittää ainakin aluksi näin pelottavan kokemuksen jälkeen.