Sebastian Aho avasi lauantai-iltana Carolina Hurricanesin maalihanat, kun joukkue kaatoi Vancouver Canucksin rutiinisuoritksen myötä 4-1.

Häkki oli Aholle kauden 16:s ja tehopiste 38:s. Kymmenessä edellisessä pelissä peräti 16 pinnaa summannut suomalainen on iskenyt NHL:ssä Carolinalle kaikkiaan jo 175 maalia.

Se on viidenneksi eniten kautta Hurricanes-historian. Ahon edellä ovat enää Eric Staal (341), Jeff Skinner (204), nykyinen luotsi Rod Brind’amour (192) ja Jeff O’Neill (185).

StatsCentre

@StatsCentre
Scoring his team's 1st of 3 so far today vs VAN, Sebastian Aho passed Erik Cole for the 5th most career goals (175) in @Canes history (since the franchise's move to Carolina in 1997). Those with more: Eric Staal (341), Jeff Skinner (204), Rod Brind'amour (192), Jeff O'Neill (185)

Joukkueen oma vuoden 2015 kakkoskierroksen 35. varaus voi nousta rankingissa vielä tulevaisuudessa ylemmäksikin. Esimerkiksi nykyinen sopimus pitää virtuoosin Canes-paidassa kauteen 2023-24 asti, mutta jatkot hänelle rustataan hyvin todennäköisesti ennemmin tai myöhemmin.

Urallaan mm. Suomen mestaruuden ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittaneen Ahon joukkue keikkuu itäisessä konferenssissa neljäntenä 52 pisteen turvin.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Mikko Rantanen liekehti huikeat tehot – NHL-kauden yksi upea tilasto kertoo tähden tulikuumasta vireestä kovaa kieltä

Sidney Crosbyn naaman hieromisella otsikoihin noussut kultaleijona tehoili yllättäen – toimittajalta huvittava twiitti tekosista: “Pelaan vain omalla tyylilläni”

Urho Vaakanainen katkaisi Mikael Granlundin jatkoaikamaaliaikeet ja rakensi voitto-osuman – maalintekijältä huima huomio: ”Se on kaikki, mitä voi pyytää”