NHL:n heittopussi Arizona Coyotes jäi sunnuntaiyönä Colorado Avalanchen jalkoihin pahasti, kun jälkimmäinen ryöpytti tauluun peräti luvut 5-0.

Avsin Mikko Rantanen liekehti ykkösketjun laidalla tehot 2+1, ja nyt suomalaisen tämän kauden saldo on jo 19+25=44. Hyökkääjällä oli oman ottelun tauottua koko NHL:n pistepörssin kärkeen enää kymmenen pistettä.

Peli oli suomalaiselle jo kahdeksas vähintään kolmen pisteen koitos. Useammin vähintään kolme pistettä otteluun on takonut tällä kaudella vain Leon Draisaitl (10).

Colorado liitää läntisen konferenssin kärjessä 51 pisteen turvin, ja nyt tilanne näyttää vahvalta.

– Moni tietää sen, että kaudesta on pian pelattu puolet. Sijoituksia voi vähän katsella, mutta pelejä on vielä paljon jäljellä, Rantanen oli kuitannut toimittaja Adrian Daterin twiitin mukaan.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Sidney Crosbyn naaman hieromisella otsikoihin noussut kultaleijona tehoili yllättäen – toimittajalta huvittava twiitti tekosista: “Pelaan vain omalla tyylilläni”

Urho Vaakanainen katkaisi Mikael Granlundin jatkoaikamaaliaikeet ja rakensi voitto-osuman – maalintekijältä huima huomio: ”Se on kaikki, mitä voi pyytää”