Otsikoihin taannoin Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosbyn naamavärkin hieromisen takia noussut Niko Mikkola ihastutti NHL:ssä myös sunnuntaiyönä, vaikka tämän joukkue St. Louis Blues taipui 5-6-tappioon Toronto Maple Leafsia vastaan.

Vajaat 21 minuuttia pelannut maailmanmestaripakki iski pelissä peräti kaksi pinnaa, kun hänen lavastaan syntyi sekä maali että maaliin johtanut syöttö.

Puolustaja vei joukkonsa päätöserän alussa 4-5-johtoon maalin edestä. Osuma ei kuitenkaan riittänyt, kun vaahteranlehtipaidat nousivat vielä myöhemmin kahden maalin myötä voittoon.

Tehojen lisäksi Mikkola oli taas ollut vastustajan iholla, tällä kertaa Toronton ykköskentän Michael Buntingin turpavärkissä kiinni. Toimittaja Jeremy Rutherford päivitti pelaajan viimeaikaisista tekosista huvittavan twiitin.

Jeremy Rutherford

@jprutherford
Scrum update:

Mikkola-Crosby
Mikkola-Wilson
Mikkola-Benn
Mikkola-Bunting

– Peli kulkee ihan hyvin ja olen menossa oikeaan suuntaan. Yritän olla ajattelematta liikoja. Pelaan vain omalla tyylilläni. Välillä annan poikittaista mailaa tai taklaan, mutta se kuuluu omaan peliini, suomalainen oli sanonut tyynesti NHL:n nettisivujen mukaan.

Blues on tappiosta huolimatta hyvissä asetelmissa. Joukkue on kerännyt läntisen konferenssin porukoista pisteitä kolmanneksi eniten, 49 kappaletta.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Urho Vaakanainen katkaisi Mikael Granlundin jatkoaikamaaliaikeet ja rakensi voitto-osuman – maalintekijältä huima huomio: ”Se on kaikki, mitä voi pyytää”