HIFK:n maalilla toista kauttaan pelaava Niilo Halonen tulee tekemään maajoukkuedebyyttinsä miesten tasolla tällä viikolla. Hänet valittiin nimittäin mukaan Venäjän EHT-turnaukseen.

23-vuotias Halonen on alle 18-vuotiaiden maailmanmestari. Lisäksi hän on ollut kertaalleen mukana alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Noissa turnauksissa hän ei kuitenkaan päässyt tolppien väliin kertaakaan.

Tämän kauden hyvien otteiden seurauksena Halonen nappasi itselleen pelipaikan Leijonista. Kutsu tuli Halosen omien sanojen mukaan puskista.

– Viikko sitten olin “Muulin” (Micke-Max Åsten) kanssa autossa, kun tuli puhelu tuntemattomasta numerosta. Ensin en ehtinyt vastaamaan, joten soitin takaisin. Sitten selvisi, että puhelun takana oli Jukka Jalonen. Mietin siinä, että “ei hemmetti, mistähän tässä on kyse”, Halonen naurahti HIFK:n verkkosivuilta löytyvässä haastattelussa.

Väriläiskänä tunnettu Åsten käytti tilanteen hänelle ominaisella tavallaan hyödyksi.

– Puhelun aikana kävi ilmi, että haluaisivat minut Moskovan EHT:lle mukaan. Kyllä siinä syke nousi. “Muuli” tietysti kuuli kaiken vierestä ja alkoi härväämään siinä. Meinasi vähän pokkakin pettää puhelun aikana, mutta ihan hauska juttu, Halonen jatkoi.

Tällä kaudella Halonen on ehtinyt pelaamaan 17 ottelua Liigassa torjuen niistä 11 voittoa. Viime kaudella hän pelasi puolestaan 18 ottelua koko kauden aikana yhteensä. Nuorukaisella onkin selkeät näkemykset siitä, miten hän on noussut maajoukkueeseen saakka.

– Tottakai se on ollut pidemmän tähtäimen tavoite. En mä sitä kuitenkaan tällä kaudella ole hetkeäkään miettinyt. Mielestäni se on hyvän tekemisen tulos ja seuraus. Kiva palkinto alkukaudesta.