HELSINKI. Leijonien kolmosketjussa Tshekkiä vastaan lauantaina hyökännyt Miro Aaltonen on ollut EHT-kiertueen Karjala-turnauksen ykkösnimi tehojen valossa. Pistelingon saldo kahdessa pelissä on 1+3. Ne pelit ovat päättyneet kummatkin Suomen voittoon.

– Oli hieno fiilis pelata, näin paljon yleisöäkin. Tshekki oli hyvä, me ei oltu ihan parhaimmillamme, Niclas (Westerholm) piti meidät pystyssä siinä ensimmäisessä erässä. Oltiin tehokkaita siinä, se varmasti oli avain, hyökkääjä sanoo 4-2-voittoon päättyneen Tshekki-pelin tauottua.

Suomi latoi siis heikosta erästä huolimatta kolme maalia ennen ensimmäistä taukoa. Sehän on hyvän joukkueen merkki?

– On on. Joka kentässä on huippujätkiä ja sitten tulee onnistumisia.

Niistä Aaltosen viikonlopun onnistumisista, onko pelaaja katsonut pörssejä?

– En ole tänään katsonut, mutta hyvä, että onnistumisia on tullut. Yritän jatkaa samalla tavalla, hyökkääjä veistelee.

Neljään pinnaan turnauksessa on yltänyt myös pakki Sami Vatanen (0+4). Aaltonen puolestaan on ollut tehokas myös KHL:ssä, jossa Vitjaz Podolskissa on syntynyt 27 pelissä peräti 27 pinnaa – 6+21.

– Itseluottamus on ollut koko kauden hyvällä tasolla, ja mulla on huiput ketjukaverit siellä ja täällä. Moni asia on natsannut hyvin, alla on hyvä kesäkin. Simppeleitä hommia, jääkiekon pelaaminen on siistiä. Sehän on se pääsyy.

Signaalit ovat kohti arvokisatalvea siis hyvät. Kaikkien aikojen kausi pitää sisällään Pekingin talviolympialaiset ja MM-kotikisat.

– Ei mulla (ne) mielessä ole sillä tavalla ole, tietysti tavoitteita on. Mutta fokus on tässä päivässä ja huomisessa. Sen pidemmälle en hirveästi ole miettinyt.

Joensuulainen palasi KHL:n Podolskiin täksi kaudeksi pelattuaan SKA Pietarissa kahden eri runkosarjakauden ja yksien pudotuspelien ajan.

– Arki se on meillä siellä Podolskissakin normaali. Aamulla mennään hallille ja tehdään, mitä tehdään. Suomalaiset ja (Daniel) Audette asuvat vierekkäin. Joskus tehdään ruokaa ja pelataan pleikkaria. Just oli lockdown, ravintolat olivat kiinni ja pelasimme tyhjille katsomoille.

Karjala-turnauksen voitto ratkeaa perinteiseen isänpäivän otteluun Suomi-Ruotsi. Maat lähtevät “finaaliin” tasapisteistä, kuudesta pinnasta.

– Ruotsi kotona täällä ja turnausvoitosta pelaaminen – tulee olemaan hieno ilta.