The Athletic: Junioriliiga USHL:n joukkueessa skandaali – koko valmennusryhmä eronnut ja pelaajat lakossa

© Kuva: Getty Images

Yhdysvaltojen korkeimmalla junioritasolla pelaava Omaha Lancers on ongelmissa. Kuluja leikatakseen The Athleticin tavoittamien lähteiden mukaan muun muassa videolaitteista ja otteluiden jälkeisistä aterioista osittain luopuneen perinteisen USHL-joukkueen koko valmennus on edellä mainituista syistä eronnut ja pelaajat ovat menneet boikottiin.

14 ottelusta kahdeksan voittoa kerännyt Lancers oli kertonut lähteiden mukaan jo ennen viime viikonloppua heinäkuussa nimetylle päävalmentaja-toimitusjohtajalleen, että hän ei tulisi jatkamaan tehtävässään viikonlopun jälkeen. Chadd Cassidyä pyydettiin silti jatkamaan tehtävässään vielä viikonlopun ajan, mihin tämä suostui.

Dominot lähtivät kaatumaan vauhdilla, kun Lancersin omistaja Anthony DiCesarella sekä apulais- ja maalivahtivalmentaja Tate Marisilla oli sanaharkkaa keskenään. Maris kertoi torstaiaamuna joukkueelle, että hän eroaa omistajaportaan ollessa kykenemätön sitoutumaan tarpeellisten resurssien tuottamiseen, sillä pelaajien vanhempiakin on pyydetty maksamaan joukkueen kuluja.

Maalivahtivalmentaja avasi joukkueelleen eronsa syyksi myös DiCesaren heikon kohtelun valmentajia ja pelaajia kohtaan, mikä ajoi hänet lopulta nurkkaan. Muu valmennusryhmä vastasi tähän eroamalla ja pelaajat menivät lakkoon.

USHL:ää tai DiCesarea ei tavoitettu kommentoimaan tapausta, mutta tiedossa on että USHL suorittaa siitä tutkinnan.

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️