Pasi Mustosen ja Noora Rädyn kohun jälkeen työrauhan saavuttaneen Naisleijonien kotipelissä outous – maalitykki eri linjoilla: “Mun mielestä tämä on hyvä”

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. Isänpäiväviikonlopun perinteinen Karjala-turnaus lyötiin käyntiin Helsingissä EHT-kiertueen ulkopuolisella ottelulla, jossa Naisleijonat emännöi Kanadaa. Koitoksen erikoisuus oli se, että matsi alkoi keskellä arkipäivää kello 14.30.

– Me pelataan Ruotsissa tosi monta kahdentoista peliä, jotta vierasjoukkue pääsisi kotiin aikaisemmin. Siellä välimatkat ovat tosi isoja. Siihen alkamisaikaan on tottunut, mun mielestä tämä on ihan hyvä alkamisaika tällä hetkellä, Naisleijonien ykkösketjun oikeassa laidassa hyökännyt Luulaja-pelaaja Petra Nieminen hymähtää.

Hyökkääjä on iskenyt Ruotsin pääsarja SDHL:n 16 pelissä hirvittävän kovat tehot 10+16. Ottelut ovat ohjelmassa pääsääntöisesti viikonloppuisin.

– Arkena pelataan tosi harvoin, silloin pelit tietysti ovat illalla.

Työväen näkökulmasta hankalalta kuulostavasta alkamisajasta huolimatta matsia, jossa Suomi taipui 2-4-tappioon, seurasi ihan mukavasti 2 041 katsojaa. Naisleijonat ei ollut hetkeen pelannut kotijäällä.

– Varmaan kotikisoissa viimeksi? Olihan hienoa pelata kotiyleisön edessä, ei näissä kauhean usein pääse pelaamaan. Kyllä kotiyleisöstä saa aina yhden lisabuustin jäälle, pelaaja veistelee.

Nieminen huudatti kotiyleisöä kertaalleen ammuttuaan kiekon ranteella yläpeltiin ylhään yksinäisyyden vallitessa kyseisessä tilanteessa.

– Läpiajot eivät ole olleet mun vahvuuksia tällä kaudella, mutta nyt päätin vain yksinkertaisesti laukoa. Pitää varmaan olla jatkossakin yksinkertainen.

Tuore MM-pronssimitalistimaa ja vaahteranlehtipaidat jatkavat matkaansa viikonlopuksi Turkuun. Siellä maat kohtaavat kahdesti. Suomen leirissä vallitsee työrauha päävalmentaja Pasi Mustosen ja maalivahti Noora Rädyn välisen kohun jälkeen.

– Kyllä meillä on työrauha. Ja me ei sitä sen enempää kommentoida, nyt keskitytään näihin peleihin.