Boston Bruins voitti perjantaiyönä Detroit Red Wingsin selvästi 5-1 pelissä, jossa yksi mies oli ylitse muiden. Bostonin ykkösketjun sentteri, joukkueensa kippari Patrice Bergeron nakutti matsissa peräti neljä maalia.

Ensimmäisen kahden kaksikymppisen aikana syntynyt hattutemppu oli puhdas, neljäs osuma näki päivänvalonsa kolmannen erän loppupuolella. Voidaan puhua siitä perinteisestä ketsuppipullon avautumisesta, sillä ennen perjantaiyötä keskushyökkääjä oli summannut tehot 0+3.

– Rehellisesti sanottuna olen ollut taalaliigassa niin kauan tietääkseni, että maalit kyllä tulevat ennen pitkään. Pelini ei perustu pelkkään maalien tekemiseen, sarjassa 18:tta kautta pelaava konkari muistutti NHL:n nettisivuilla.

– On muistettava aina se, mitä kukakin haluaa tehdä auttaakseen joukkuetta voittamaan. Pitää olla murehtimatta yksityiskohtia. Asiat kyllä loksahtavat paikoilleen, edellisen kerran neljä maalia yhteen peliin loppiaisena 2018 iskenyt 36-vuotias Stanley Cup -voittaja sanaili.

Kanukki liittyi neljän pömpelin myötä harvinaiseen joukkoon. Hän on 36 vuoden ja 103 päivän ikäisenä NHL:n 12:nneksi vanhin sellainen pelaaja, joka on pystynyt latomaan mainitut neljä häkkiä yhteen koitokseen.

Edellä olevasta 11 pelaajasta vanhin on niin ikään Bostonissa neljä häkkiä alkuvuodesta 1974 tehtaillut Johnny Bucyk. Hän oli uroteon aikaan 38 vuotta ja 238 päivää.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Patrice Bergeron is the second player in as many seasons to score four goals in a game at age 36.

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/15…

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Leijonien maailmanmestaripakilta äijämäinen ottelu NHL:ssä – keräsi tehotilastoon häikäisevän lukeman ja antoi vastustajan kipparille kovan töötin

Kolme syöttöpinnaa! Rajun osuman alavartaloon saanutta Miro Heiskasta ei pysäyttänyt mikään – Jamie Benniltä huima arvio yön matsin ykköstähdestä

Aleksander Barkov tykkinä, jatkoajalla ratkaissut kultaleijona tylytti Tom Wilsonia – suomalaisia kehuttiin kilpaa: ”Ei ole ollut egoa – pelasi h*lvetillisen ottelun”