Florida Panthers ei jäänyt NHL:ssä taaskaan pisteittä, kun joukkue kellisti Washington Capitalsin jatkoajalla 5-4. Aleksander Barkov iski joukkueensa ensimmäisen ja neljännen maalin, Eetu Luostarinen nousi jatkoaikasankariksi onnenkantamoisella.

Florida on voittanut kauden kymmenestä pelistään yhdeksän, ja se johtaa Atlantin divisioonaa jo seitsemän pisteen erolla. Kun joukkueen ykkössentteri Barkov on summannut siinä sivussa kymmeneen peliin 12 pinnaa (7+5), riittää pantteripaitojen keskuudessa iloa.

Barkov pitää kuitenkin jalat maassa – tuttuun tapaan.

– Häntä on ilo valmentaa. Olen erittäin kiitollinen mahdollisuudesta valmentaa Barkovia. Hänellä ei ole ollut egoa viimeisen kolmen kauden aikana, jolloin olen saanut ole hänen kanssaan, Panthers-luotsi Andrew Brunette ylisti seuran kotisivuilla.

– Barkov haluaa vain tulla paremmaksi päivittäin ja hän käyttää valtavasti aikaa siihen. Se on hauskaa nähtävää.

Suomalainen pelasi matsissa yli 23 minuuttia saaden tehotilaston asteen plussalle. Maailmanmestari Luostarinen oli kaukalossa reilut 13 minuuttia (+1). Myös sekuntia vaille vartin pelannut Anton Lundell palasi askiin pelissä, jossa Barkov valittiin lopulta ykköstähdeksi.

– Ja Luostarinen pelasi h*lvetillisen ottelun. Häneen voi todellakin luottaa, Brunette jatkoi.

Vuoden 2019 maailmanmestarin jatkoaikamaali syntyi syöttöyrityksen päätteeksi. Kiekko lirahti sisään kovanaama Tom Wilsonin romujen kautta.

– Hän osaa tehdä peliä. Eetu on todella aliarvostettu pelaaja.