Tällä kaudella Hämeen 3. divisioonassa jääkiekkoa pelaava Mäntän Kiekko-Pojat (KiePo) teki kesän aikana useita ulkomaalaishankintoja. Yksi näistä pelaajista nousi keskustelun aiheeksi suositussa Puun takaa -podcastissa.

Jani Säterin ja Aki Keinäsen isännöimmässä podcastissa puhe keskettyi hetkeksi aikaa puolustaja Sean Goariin, joka saapui täksi kaudeksi KiePoon Yhdysvalloista. Goar on kertonut sosiaalisessa mediassa lähteneensä ammattilaispelaajaksi Suomeen, vaikka hän pelaa siis harrastetasolla.

– Kolmosdivarin jengi KiePo kaivoi tälle kaudelle kymmenkunta ulkkaria pelaamaan, joista yksi kiittelee, että hän on päässyt ulkomaille pelaamaan ammattilaiseksi. Sarjana siis Hämeen kolmosdivari. Jumalauta, hän pitää itseään ammattilaisena, ja pelaa jossain Mäntän KiePossa kolmosdivaria, Säteri aloittaa ihmettelyn ja jatkaa:

– Kuvana hänellä on Instagramissa sopimuksen allekirjoituskuva. Ihan kuin johtaja olisi signannut juuri NHL-sopimuksen, mutta hän istuu jossain kemikaalivarastossa kirjoittamassa nimeään paperiin ja on lähdössä Suomen Mänttään.

– Ajattelin ensin, että onkohan tämä Goar tosissaan, vai onko hän joku maailmanluokan värittäjä ja vetää tämän läpällä. Mutta kyllä hän tässä kirjoittaa, että tämä on hänen unelmiensa täyttymys. Hän tulee myös puku päällä tiistai-illan lepakkovuorolle, Säteri kertoo.

Selvennyksenä: Goar ei ole siis pelannut koskaan otteluakaan ammattilaisena, vaikka sellaisen kuvan voisi saada hänen sosiaalisesta mediastaan. Tilastoihin perehtyneen Eliteprospect-sivuston mukaan yhdysvaltalainen ei myöskään pelannut viime kaudella missään.