Tai ehkä otsikon sana onnenkantamoinen on siinä mielessä väärä termi, ettei Buffalo Sabresin hyökkääjä Arttu Ruotsalainen tietysti vahingossa eksynyt maalin eteen ohjaamaan kiekkoa sisään. Viime kaudella viisi häkkiä iskenyt suomalainen ohjasi Anders Bjorkin kudin sisään näyttävästi.

Anaheim Ducksia vastaan syntynyt osuma oli merkitty ensiksi jenkkihyökkääjälle, mutta myöhemmin se vaihdettiin MM-hopealeijonan nimiin.

Pomput olivat nyt Ruotsalaisen puolella, kuten oheinen video todistaa. Reilut vartin pelanneen suomalaisen maali vei Buffalon pelin puolen välin alla jo 0-3-vierasjohtoon, mutta Ducks kipusi tasoihin pakottaen Sabresin jatkoille.

MSG Networks

@MSGNetworks
Ruotsalainen!

Buffalo voitti jatkoajalla, kun Rasmus Asplund suti kiekon sisään Victor Olofssonin älyttömän veivailun jälkeen.

Tarunhohtoisessa viime kausina häntäpäähän jämähtänyt Buffalo on syksyn sensaatio. Joukkue on kerännyt seitsemästä pelistä peräti 11 pinnaa, ja tappioita tilille on merkitty vain kaksi kappaletta. Pisteittä joukkue on jäänyt yhden kerran.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Coloradon poissaolohuolet jatkuvat: Nyt remmistä putosi Mikko Rantanen, luotsi kommentoi

No voi kurjuus sentään: NHL:ään murtautunut suomalainen sai kiekon maaliin, valmentajan haasto vei syntymässä olleen uran ensimmäisen osuman

Rikoskohu kävi kalliiksi – voitosta voittoon marssineen Aleksander Barkovin ja Anton Lundellin tähdittämän Panthersin luotsi joutui eroamaan