Rikoskohu kävi kalliiksi – voitosta voittoon marssineen Aleksander Barkovin ja Anton Lundellin tähdittämän Panthersin luotsi joutui eroamaan

© Kuva: Getty Images

Aleksander Barkovin ja Anton Lundellin tähdittämää Florida Panthersia luotsannut Joel Quenneville on eronnut tehtävistään, joukkue muotoili nettisivuillaan Suomen aikaa perjantaiyönä. Eroaminen ei liity tuoreisiin pelillisiin seikkoihin, vaan otsikoihin nousseeseen seksuaalirikokseen.

63-vuotiaan luotsin epäillään osallistuneen seksuaalirikoksen peittelyyn tämän toimiessa Chicago Blackhawksin päävalmentajana 2010-luvun taitteessa. Aika oli menestyksekästä, ja Chicago voitti peräti kolme Stanley Cupia kausina 2009-15.

Ero kävi toteen sen jälkeen, kun NHL:n komissaari Gary Bettman, apulaiskomissaari Bill Daly ja Panthersin toimitusjohtaja Bill Zito olivat tavanneet toisensa.

– On sanomattakin selvää, että asiaa käsitelleessä raportissa kuvattu toiminta on huolestuttavaa ja anteeksiantamatonta. Se on suorassa ristiriidassa arvojemme kanssa, Panthers selvitti.

Quenneville on väittänyt, ettei hän tiennyt entisen NHL-kiekkoilija Kyle Beachin joutumisesta rikoksen uhriksi mitään, vaikka esille nousseet raportit todistavat samalla toisin.

Tiedotteesta ei käynyt selväksi se, kuka ottaa joukkueen päävalmentajan paikan. Panthers on voittanut alkukauden seitsemästä ottelusta kaikki – ja näistä kuusi varsinaisella peliajalla. Perjantaiyönä se ei pelannut.

LISÄÄ AIHEESTA: NHL:n päävalmentajamarkkinoilla muhii siirtopommi! Lähde: John Tortorella ykkösehdokas Floridan uudeksi päävalmentajaksi


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.