Colorado Avalanche otti perjantaiyönä NHL:ssä helpottavan, vasta kauden kolmannen voiton St. Louis Bluesin kaaduttua luvuin 4-3. Avs-pelaajista sivussa oli Mikko Rantanen, ja nyt sinivalkoisista roolia otti Sampo Ranta.

Joukkueen kakkosketjussa Nazem Kadrin ja Logan O’Connorin kanssa hyökännyt taalaliigan ensikertalainen ohjasi limpun häkkiin avauserässä jo kolmannella minuutilla. Blues-luotsi Craig Berube kuitenkin haastoi tilanteen.

Ranta ohjasi kiekon Colton Paraykon hellässä käsittelyssä uuniin mailan ollessa korkealla, mutta maalin hylky oli peräisin edeltäneestä paitsiosta. Hyökkääjä sai yrittää uransa avausmaalia vajaan 12 minuutin peliajalla, kuteja tilille kirjattiin yksi kappale. Rannan tehotilasto jäi asteen plussalle.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on pelannut taalaliigassa kaikkiaan yhdeksän ottelua pisteittä.

Colorado miehitti läntisessä konferenssissa perjantaiaamuna kierroksen ollessa kesken 12:tta sijaa.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Rikoskohu kävi kalliiksi – voitosta voittoon marssineen Aleksander Barkovin ja Anton Lundellin tähdittämän Panthersin luotsi joutui eroamaan