Telakalla vielä kuukausia olevan Tuukka Raskin tilanne on ollut yksi NHL:n kiehtovimmista puheenaiheista – ainakin sinivalkoisten lasien läpi tutkittuna. Savonlinnalaisella ei ole nyt sopimusta mihinkään, mutta yleinen usko on se, että molari ja Boston Bruins rustaavat 34-vuotiaalle pelaajalle jonkinlaisen lapun ennemmin tai myöhemmin.

Jääkiekkotilastoihin erikoistunut Eliteprospects-sivusto on nostanut Bruinsin kokoonpanoon kaksi vahtia, Jeremy Swaymanin ja Linus Ullmarkin. Nyt NHL:n nettisivuilla arveltiin, että kaksikosta ensiksi mainittu voisi olla ensi kauden ykkösvahti, ruotsalaisen ja Raskin haastaessa aikanaan.

Vaikka suomalaisen Stanley Cup -voittajan tilanne on sinänsä kurja, tarjoaa se siis nyt muille mahdollisuuksia. Bruinsin GM Don Sweeney kertoi tilanteesta tuoreimmat käänteet.

– Meillä on Tuukalle aina ovi auki. Nähdäkseni Ullmarkin nappaaminen antaa Jeremylle mahdollisuuden edetä eteenpäin sillä tavalla luonnollisesti, mutta samalla se antaa Ullmarkille itselleen mahdollisuuden olla NHL-tasolla.

Kolmikosta Rask torjui viime kaudella 24 runkosarjapelissä ja 11 pudotuspeliottelussa prosentein 91,3 ja 91,9. Swayman koppasi kumilätkiä 10 pelissä kovin tilastpoin 94,5, yksi torjuttu pudotuspeliottelu (66,7) ei jättänyt kerrottavaa jälkipolville.

Kirittäjäksi hankittu Ullmark oli Buffalo Sabresissa kohtalaisen hyvässä vireessä. 20 pelissä pikkumustat pysähtyivät 91,7 pinnan tarkkuudella.