Nashville Predatorsin ja Juuse Saroksen pitkä sopimusvääntö tuli eilen päätökseensä. Osapuolet pääsivät yhteisymmärrykseen neljän vuoden mittaisesta jatkosopimuksesta, jonka kokonaisarvo on 20 miljoonaa dollaria. Keskimääräinen vuosipalkka on 5 miljoonaa dollaria.

Vuosipalkka on NHL:n mittapuulla varsin edullinen. Viime kaudella Saros oli suurin syy, miksi Nashville pääsi pudotuspeleihin. Hän oli tilastojenkin puolesta yksi NHL:n parhaista maalivahdeista, vaikka Predatorsin maalilla ei aina ollut helppoa pelata.

NHL:ssä on tänä kesänä nähty monia isoja maalivahtisopimuksia, ja moni on saanut suhteessa paljon paremman diilin kuin Saros. Ruotsalainen Linus Ullmark solmi Boston Bruinsin kanssa identtisen sopimuksen Saroksen kanssa. Ullmarkin on kuitenkin kysymysmerkki. Hän on loukkaantumisherkkä, eikä ole koskaan pelannut yli 40 ottelun kautta.

Sarosta jää palkassa jatkossa kakkoseksi New York Rangersin 25-vuotiaalle Igor Shesterkinille. Shesterkin on pelannut NHL:ssä vain kaksi kautta. Ensimmäisellä pelejä kertyi 12 kappaletta. Viime kaudella Shesterkin pelasi 35 ottelua torjuntaprosentilla 91,6.

Saros puolestaan on pelannut jo kuudella kaudella NHL:ssä. Pelejä hänelle on kertynyt 155 kappaletta. Viime kaudella hänen torjuntaprosenttinsa oli komea 92,7.

LUE MYÖS: Onko tässä NHL:n paras pelaajasopimus? Neljä vuotta sitten diili sai täystyrmäyksen