Onko tässä NHL:n paras pelaajasopimus? Neljä vuotta sitten diili sai täystyrmäyksen

© Kuva: Getty Images

Tänä päivänä neljä vuotta sitten solmittiin yksi parhaista tai kenties paras NHL-sopimus. Edmonton Oilers ja hyökkääjä Leon Draisaitl sorvasivat pitkän kahdeksan kauden mittaisen jatkosopimuksen, jonka vuosipalkka on 8 miljoonaa dollaria.

Sopimus sai aikanaan paljon kritiikkiä. Draisaitl oli pelannut vahvasti lyhyellä NHL-urallaan, mutta tuohon aikaan nuorille pelaajille harvoin maksettiin isoja palkkoja tai tehtiin niin pitkiä sopimuksia. Draisaitlin diili oli todellakin edellä aikaansa.

Sopimuksen allekirjoittamishetkestä katsottuna Draisaitl on koko NHL:n toiseksi tehokkain pelaaja. Hänen edellään on ainoastaan joukkuekaveri Connor McDavid. Draisaitl on nakuttanut 287 ottelussa uskomattomat tehot 149+220=369.

Jos Draisaitl olisi solminut lyhyemmän sopimuksen, hän pyytäisi nyt oikeutetusti enemmän palkkaa kuin esimerkiksi Auston Matthews tai Mitch Marner. Draisaitlin vuosipalkka olisi varmasti yli 11 miljoonaa dollaria.

LUE MYÖS: Halvalla meni? Juuse Saroksen palkkapussi pienempi kuin kokemattomalla venäläisellä


Kärpät – Ilves | Betsit Kärpille!

Onko Ilves toipunut lauantaisesta rökityksestä vai tuleeko lisää lunta tupaan?