Tampa Bay Lightning voitti Stanley Cupin nollaamalla Montreal Canadiensin lukemin 1-0 finaalisarjan viidennessä ottelussa.

Tampan maalivahti Andrei Vasilevski pysäytti voitossa 22 kiekkoa ja onnistui venymään jälleen nollapeliin sarjan katkaisuottelussa.

Tämän kauden pudotuspeleissä jokaisen sarjan katkaisuottelussa 26-vuotias venäläisvahti onnistuikin pitämään maalinsa puhtaana. Tämän lisäksi Dallas Stars jäi nollille Tampaa vastaan ratkaisevassa kuudennessa ottelussa Stanley Cup -finaaleissa 2020, joten Vasilevski on pelannut nyt viidessä katkaisuottelussa peräkkäin nollapelin.

Vasilevski voittikin pudotuspelien päätteeksi Conn Smythe Trophyn, joka jaetaan playoffien arvokkaimmalle pelaajalle. Hän voitti 23 pelaamastaan ottelusta 16 torjuntaprosentin näyttäessä lukemaa 93,7% ja päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 1,9.

Sportsnet

@Sportsnet
As clutch as it gets. 💪

Andrei Vasilevskiy has recorded a shutout in five straight series-clinching games.

#ItsOn | #StanleyCup