Minnesota Wild, Vegas Golden Knights, Carolina Hurricanes, Florida Panthers, Nashville Predators ja Boston Bruins. NHL:n kiekkokiertolainen Erik Haula tulee näkemään vain 30-vuotiaana jo kuudennen pohjoisamerikkalaisen taalaliigajoukkueen.

Pelaaja on näyttänyt aiemmin sen, että hän sopeutuu oikein hyvin rooliin kuin rooliin. Entä nyt?

– Luulen, että minulle luontaisinta on olla sentteri, mutta juuri monipuolisuus on yksi pelillisistä vahvuuksistani. Olen päässyt urani aikana pelaamaan jokaisessa roolissa aina kärkiketjuista alempiin hyökkäysvitjoihin, Haula painotti NHL:n suomenkielisten nettisivujen haastattelussa.

Haula on nakuttanut NHL:n runkosarjassa parhaimmillaan jopa 29 maalia ja 55 pinnaa. Toisaalta esimerkiksi viime kauden pinnat runkosarjassa ja pudotuspeleissä olivat kaikkiaan 10+15=25 (+1).

– En halua ajatella tulevaa pelipaikkaani sen kummemmin, vaan pyrin varmistumaan siitä, että olen valmiina, kun harjoitusleiri aikanaan alkaa.

Predators on ollut pudotuspeleissä kaudesta 2014-15 lähtien. Sesongista 2003-04 alkaen se puolestaan on jäänyt jatkopaikkojen ulkopuolelle vain kolmesti.

– Joukkue on edelleen todella hyvä, ja olen innoissani tästä tilaisuudesta. Organisaatiossa on totuttu menestymään, ja kulttuuri on ollut voittava jo usean vuoden ajan.

LUE MYÖS:
Luvassa isot juhlat? NHL:n ”suomalaisjoukkueen” tuoreimmalta sinivalkoiselta kova näkemys tulevasta

Konkarilta yllätysveto: Jätti NHL-seuran pitkän yhteisen taipaleen jälkeen – tuore seuravalinta teki kaupasta vielä kiehtovamman

NHL-tähden ja yllättävän suomalaisnimen kaupalla julmia jälkiseurauksia – kollegan heikkoutta vastaan hyökätty