NHL:ssä todistettin äskettäin pelaajasiirtoa, jota luonnehdittiin jopa yllätykseksi. Vancouver Canucksia koko uransa, eli kaudesta 2006-07 alkaen edustanut puolustaja Alexander Edler jätti seuran vaihtaakseen tuulia. Päätös tuli ruotsalaiselta itseltään, tämän agentti Mark Stowe kertoi lukuisten Twitter-päivitysten mukaan.

– Ei tämä ollut helppo päätös, onhan Edlerillä joukkuekavereita, ystäviä ja muita, jotka ovat tukeneet häntä. Päätös ei todellakaan tapahtunut yhdessä yössä, Stowe oli sanonut.

Sittemmin kauppa sai vieläkin kiehtovimpia piirteitä, kun pelaajan uusi seura tuli ilmi. Vancouverin paikallisvastustaja Los Angeles Kings kertoi nettisivuillaan, että se on nappasi ruotsalaisen yhden kauden kattavalla lapulla. Koronaviruksen totaalisesti sotkemalla viime kaudella joukkueet eivät olleet samassa divisioonassa, mutta normaaleissa olosuhteissa näin on.

– Pari todella nuorta pakkia pelasi viime kaudella suuria minuutteja Drew Doughtyn rinnalla. Edleristä saamme vankan konkarin, joka pystyy pelaamaan minuutteja, kovaa peliä ja sitä paitsi hän on pelannut kaverin huippuja vastaan läpi uransa, Kingsin GM Rob Blake muun muassa sanoi LA Kings Insider -nettisivuilla.

Ruotsin paidassa kaksi kertaa maailmanmestaruutta juhlinut ja olympialaisista hopeaa saanut mestari nakutti viime kaudella 52 runkosarjapelissä tehot 0+8=8 (-8). Pudotuspelit jäivät Canucksilta haaveeksi. Taalaliigassa pelejä on kertynyt vyölle kaikkiaan 1007 kappaletta.