Nashville Predatorsin puolustaja Luke Prokop on ensimmäinen julkisesti homoseksuaali NHL-sopimuksen allekirjoittanut pelaaja.

19-vuotias Prokop kertoo asiasta The Athletic -sivustolla sekä omalla Twitter-tilillään.

– On ollut erityistä puhua tästä kavereilleni, perheelleni, valmentajilleni ja agentilleni. Kaikki ovat tukeneet minua tässä erittäin paljon ja olleet sujut sen kanssa, kuka olen. Tämä kaikki on näkynyt kesän harjoittelussa ja olen ollut jäällä myös paljon itsevarmempi, Predatorsiin kesällä 2020 kolmannella kierroksella (73.) varattu kanadalaispuolustaja kertoi The Athleticille.

– Olen voinut olla oikeasti itseni. Tämä on ollut paras tunne koko kesän aikana ja kaikki on sen ansiota, että tulin julkisesti ulos kaapista, Prokop jatkoi.

Predatorsin GM David Poile ylisti myös 194-senttistä ja 99-kiloista puolustajalupaustaan.

– Todella rohkea nuorimies. Tuo vaatii todella paljon rohkeutta. Olen hyvin ylpeä, että hän teki sen. Odotamme innolla, kun hänen seuraavaa askeltaan urallaan. Tämä on iso uutinen ja toivottavasti se auttaa myös muita, jotka ovat samassa tilanteessa. Tämä on iso juttu, Poile hehkutti.

Kanadan juniorisarja WHL:ssä Calgary Hitmenin varakapteenina toimiva Prokop nähdään luultavimmin ensi syksynä Predatorsin NHL:n harjoitusleirillä. Hänen odotetaan kuitenkin kiekkoilevan vielä ensi kaudella WHL:ssä.