Jääkiekon MM-kisoissa on pelattu kahdeksan joukkueen pudotuspelit vuodesta 1992 alkaen. Ruotsi jäi tämän vuoden kisoissa ensimmäistä kertaa pudotuspelivaiheen ulkopuolelle.

MM-kisat saavat usein kritiikkiä liiasta joukkuemäärästä. Myös pitkiä alkulohkoja kritisoidaan. Lohkopeleistä suuri osa on saanut leiman merkityksettöminä läpsyttelyinä.

Puheet merkityksettömyydestä voidaan heittää romukoppaan.

Mitä Ruotsille sitten todella tapahtui?

Ruotsin turnaus sai karmaisevan alun, kun se hävisi ensin Tanskalle ja heti perään Valko-Venäjälle. Helpoksi maalailtu alkuohjelma kääntyi pahasti Tre Kronoria vastaan, kun se antoi kaksi ottelua lipua käsistään.

Kapteeni Henrik Tömmernes myönsi, että näihin otteluihin Ruotsin turnaus vesittyi.

Ruotsi on aiempina vuosina saanut käytettäväkseen melkoisen kasan NHL-pelaajia MM-kisoissa. Nyt sen joukkue koostui muiden tapaan enemmän Euroopassa pelaavista pelaajista.

Ruotsin päävalmentaja Johan Garpenlöv voi kysyä neuvoja esimerkiksi Jukka Jaloselta, kuinka koota menestyvä maajoukkue Euroopassa pelaavista pelaajista.

Ruotsin C-Moren asiantuntija Niklas Wikegård puhui Aftonbladetissa johtajuuden puutteesta. Garpenlöv kantaa vastuun myös siitä.

Hän valitsi joukkueeseensa johtavat pelaajat. Hän myös johti näitä pelaajia penkin takana. Lopputulos oli kaikkien aikojen katastrofi.

Ruotsalainen jääkiekko ei ole kriisissä – Tre Kronor sen sijaan on

Yksittäiset jääkiekon MM-kisat eivät ole hyvä mittari maan jääkiekon tason mittaamiseen. Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen, Tre Kronorin, kohdalla kriisistä puhuminen on sen sijaan täysin aiheellista.

Ruotsi tuottaa nyt ja tulevaisuudessa huippupelaajia. Se tulee olemaan yksi suurista jääkiekkomaista hamaan loppuun asti.

Nämä kisat saattavat sen sijaan jättää melko syvän arven ruotsalaisen jääkiekkoilun lippulaivaan. Varsinkin, kun edellisissä kisoissa Dream Team joi nimettömän Leijona-joukkueen juottamaa myrkkyä puolivälierässä.

Ruotsin jääkiekkomaajoukkue ei juuri nyt ole kovinkaan houkutteleva brändi yleisön, valmentajien tai pelaajien silmissä.