Upea juttu: 11 000 asukkaan pikkukunnasta tulee peräti kolme tuoretta jääkiekkomestaria – ”En ole ajatellut, mutta uskon että Lukko-faneja on sielläkin”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalainen jääkiekko sai tiistaina peräti 24 uutta suomenmestaripelaajaa, kun Lukko löi TPS:n neljännessä finaalissa 6-2. Mestaruus meni Raumalle voitoin 3-1.

Lukon joukkueesta vain Sebastian Repo oli juhlinut aiemmin kultaa, mutta muut lukkolaiset saivat nauttia ensimmäisestä SM-kullasta. Suurimman osan, eli neljän, syntymäkunta on Helsinki, josta ovat kotoisin Samuli Piipponen, kippari Heikki Liedes, Linus Nyman ja Aleksi Saarela.

Vahvasti oli asukaslukuun nähden edustettuna myös piskuinen Eura. Satakuntalaisen vajaan 12 000 asukkaan kunnan tuoreet mestarit ovat maalivahti Oskari Setänen ja pakki Roni Sevänen.

Mitähän titteli merkkaa kylälle, josta ovat ponnistaneet lisäksi muun muassa NHL-peleissäkin kuultu musiikitaiteilija Darude eli Ville Virtanen, lentopalloilija Piia Korhonen sekä tietysti entinen kiekkoilija Jari Torkki, Ässien pelaaja Aleksi Varttinen sekä tämän veli, tuore Mestis-mestari Matias Varttinen?

– En ole ajatellut, mutta uskon että Lukko-faneja on sielläkin, Sevänen pohtii mestaruusjuhlien keskeltä puhelimitse.

Eurasta, pienestä kunnasta tulee siis kolme tuoretta Liiga- ja Mestis-mestaria. Kliseisesti, miltä nyt tuntuu?

– Mahtavaa! Ollut pitkä kausi, viime vuonna loppui kesken. Ruvettiin sitten treenaa maaliskuun lopulla, tämä kausi on kestänyt noin vuoden.

Mestariluotsi Pekka Virta hyppäsi Lukon peräsimeen kaudeksi 2017-18 valmennettuaan KalPan hopealle kaudella 2016-17. Silloin Virta sai myös vuoden valmentajan tunnustuksen.

Mikä se mitalin, kullan salaisuus nyt oli?

– Arjen työmäärä, arki määritti. Peksi toi kulttuurin, Liigan tämän kauden 66 ottelussa tehot 3+11=14 (+22) tehnyt pakki kiittelee.

– Olen tullut Raumalle joskus yhdeksän vuotta sitten. Tämä on mulle kuin koti – tämä merkkaa paljon, Sevänen tunteilee.

Tunteita on pinnassa itse kullakin. Koronavirus uhkasi pilata kauden jatkuvasti, mutta hienoa työtä tehnyt kiekkoyhteisö sai sesongin purkkiin.

– Ei mua pelottanut korona, oltiin niin kurinalaisesti. Hattu nousee jokaiselle äijälle, loistavan kauden pelannut perusluuta miettii.

Se siitä tentistä – ei muuta kuin juhlia kohti! Mitä on luvassa?

– En tiiä yhtään. Kun bussi liikkuu, niin varmaan kerrotaan, että mitä tapahtuu, tuore Suomen mestari Sevänen lopettaa.

LUE FINAALISTA MYÖS:
Käsittämätön tarina – Lukko-pelaaja alasarjajoukkueen jäiltä Liigan ykköspelurin rinnalle ja Suomen mestariksi: “Ihan sairastahan tää on – ei osaa pukea sanoiksi”

Uskomattoman upea haastattelu – näin Raimo Helminen puhui hopeamitali kaulassa: ”Haluan korostaa, että jätkät tekivät upean suorituksen”

Tässä ovat jääkiekon Suomen mestarit – katso, miltä paikkakunnilta pelaajasankarit ovat kotoisin

Lukko-kapteeni osoitti mieletöntä pelisilmää konkaria kohtaan! Uskomaton ele toi väistämättä kylmät väreet

Liigan pudotuspelien Jari Kurri -palkinto meni Lukko-leiriin

Raimo Helmisen TPS taipui liigafinaaleissa saappaat jalassa – Lukko vihdoin Suomen mestaruuteen!


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.