Käsittämätön tarina – Lukko-pelaaja alasarjajoukkueen jäiltä Liigan ykköspelurin rinnalle ja Suomen mestariksi: “Ihan sairastahan tää on – ei osaa pukea sanoiksi”

© Kuva: Juha Tamminen

Lukko päätti kautensa Liigassa tiistaina mestaruuteen, joka tarjosi lukemattomia erilaisia ja upeita tarinoita. Yksi upeimmista oli helsinkiläislähtöisen Samuli Piipposen (arkistokuvassa) tarina. Pelaajan, joka aloitti kautensa työttömänä, mutta päätyi vasta perustetun imatralaisen alasarjajoukkue PESÄn treenien ja Mikkelin Jukurien kautta Raumalle – ja Suomen mestariksi.

– Ihan sairastahan tää on! Ei osaa pukea sanoiksi. Mulla oli henkilökohtaisesti aika vaiherikas kausi. En tiiä, tosi ylpee oon, tuore Suomen mestari hehkuttaa puhelinlinjojen läpi.

Liigassa myös SaiPaa edustanut Piipponen pelasi kaudella 32 ottelua Jukureissa tehoin 3+5=8 (-5), Lukossa vyölle kertyi 17 runkosarjamatsia pistein 2+3=5 (+10) ja päälle seitsemän pudotuspeliottelua pisteittä (+3). Piipposen sopimus loppui tähän kevääseen.

– Marraskuun alussa sain Jukureihin pätkäpestin, mitä jatkettiin. Treenasin myös Imatralla pari kertaa. Pidin kuntoa yllä, ja olin valmis. Uskoin siihen ja tein v*tusti töitä – nyt tuntuu hienolta, puhelinlankojen läpi selvästi liikuttuneen oloinen mestari ylpeilee täysin ansaitusti.

Peruspakin työn hyvin hoitava 28-vuotias peluri siirtyi maaliskuun alussa Mikkelistä Raumalle. Pystyykö Piipponen paljastamaan nyt jälkeenpäin tuon ajan fiilikset?

– Olin tosi ylpee siinä hetkessä, Jukureilla ei ollut mahdollisuutta enää jatkoon. Tartuin (Lukko-siirtoon) intoa ja riemua täynnä. Ei siinä ollut kahta sanaa, en miettinyt sinne lähtöä hetkeäkään, Piipponen muistelee.

– Opettelin niin sanotusti talon tavoille, pakki jatkaa viitaten seuraaviin hetkiin ja Raumaan.

Liigakausi loppui sarjan kenties parhaan pelaajan, Robin Pressin vierellä. Kaksikko muodosti toimivan parin, jossa toinen puolustaja takoo tehoja kiekollisena ja toinen hoitaa alakerran hieman likaisemmat työt upeasti.

– Kaikki tietää, minkä tasoinen Roope on. Musta täydennettiin toisiamme. Mä tykkäsin pelata Roopen kanssa, ja toivon ja tiedän, että hänkin tykkäsi pelata mun kanssa. Siviilissäkin jutut kohtasivat, ja sekin teki hommat helpoiksi, mestari kuvailee musiikin soidessa taustalla railakkaasti.

– Mullakin tapahtui radikaali muutos, Lukko pelaa toisenlaista kiekkoa kuin Jukurit. Meni oma aika opetellessa, mutta pääsin kärryille kohtuullisen nopeasti.

Sen kyllä näki. Syvempien analyysien aika on myöhemmin, että mistä mestaruus on peräisin – mutta Lukko oli kova ratkaisuiden aikaan.

– Musta pelattiin kolmannessa finaalissa todella hyvin, pelattiin hyvin nytkin. Se kertoo pelaajien tasosta, että pystyttiin syöttelemään ja kliseisesti sanottuna pelaamaan omaa peliä yhä – tietyllä tapaa luomupeliä. Se oli parhaimmillaan aika kaunista.

Kaunista, ja ennen kaikkea voittavaa. Lukon pelitapa oli kiekollisesti varmasti joukkueelle itsellekin jopa haastava, mutta silti se sai paketin pysymään kasassa viikosta toiseen.

Vajaan 300 liigapelin pakki oli voittanut Mestiksessä kolme mestaruutta keväinä 2013, 2015 ja 2016, mutta nyt tuli kirkkain mahdollinen, mitä Suomessa voi saada.

– Ei Mestis-kannuilta mitään pois, nekin olivat mahtavia tarinoita – mutta kyllähän liigamestaruus on isoin. Se on suurin, mitä Suomessa voi saavuttaa, ja se nousee henkilökohtaisesti aika korkealle.

– On tässä henkilökohtainen tarinakin aika huikea, Piipponen hymähtää.

On, ja sitä auttaa juhlia. Vaan kuka johtaa juhlaorkesteria?

– Me ollaan jäällä aika tasavahvoja, ja juhlahumussakin on varmasti aika sama. Uskon, ettei kukaan ainakaan kyykkää, vaan matka jatkuu. Nautitaan määrittelemätön aika, saa kestää niin kauan kuin kestää!

Loppuun kevyt sanaleikki: Samuli Piipponen on tuore Suomen mestari – miltä se kuulostaa?

– Paras lause, mitä tällä hetkellä voi kuulla, pelaaja huudahtaa onnellisen kuuloisena.

LUE FINAALISTA MYÖS:
Uskomattoman upea haastattelu – näin Raimo Helminen puhui hopeamitali kaulassa: ”Haluan korostaa, että jätkät tekivät upean suorituksen”

Tässä ovat jääkiekon Suomen mestarit – katso, miltä paikkakunnilta pelaajasankarit ovat kotoisin

Lukko-kapteeni osoitti mieletöntä pelisilmää konkaria kohtaan! Uskomaton ele toi väistämättä kylmät väreet

Liigan pudotuspelien Jari Kurri -palkinto meni Lukko-leiriin

Raimo Helmisen TPS taipui liigafinaaleissa saappaat jalassa – Lukko vihdoin Suomen mestaruuteen!


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille