Raimo Helmisen TPS taipui liigafinaaleissa saappaat jalassa – Lukko vihdoin Suomen mestaruuteen!

© Kuva: Juha Tamminen

Rauman Lukko on voittanut seurahistoriansa toisen jääkiekon Suomen mestaruuden. Jo Liigan runkosarjan vienyt joukkue kaatoi turkulaisen TPS:n tiistaina neljännessä finaalissa luvuin 6-2 vieden loppuottelusarjan nimiinsä voitoin 3-1.

Lukko oli ollut edellisen kerran finaaleissa vuonna 1988, jolloin joukkue otti seurahistorian kolmannen hopeansa. Ainoa mestaruus oli vuodelta 1963, ja lisäksi joukkueella on tilillä kuusi pronssia.

Tiistaina vieras meni 0-2-johtoon Toni Koiviston ja Julius Mattilan osumilla. Toisessa erässä TPS nousi rinnalle Josh Kestnerin ja Aleksi Anttalaisen häkeillä Lukon jäädessä pahasti alakynteen kiekollisessa pelissä ja hyökkäämisessä.

Kuin ihmeen kaupalla mestari kuitenkin kuittasi osumat sekoamatta niistä. Pavol Skalicky (1+1) ja Eetu Koivistoinen (2+1) nostivat Lukon 2-2-tilanteesta 2-4-johtoon, josta joukkue ei enää luopunut. Viimeisen niitin tyhjään iskivät kippari Heikki Liedes ja Koivistoinen. Lukko kaatoi matkalla mestaruuteen pudotuspeleissä lisäksi tamperelaiset Ilveksen ja Tapparan.

Päätöserässä nähtiin puhuttava tapaus, kun TPS:n Juuso Pärssinen oli saamassa isoa jäähyä aloitustilanteen jälkeisestä huitomisesta. Tuomarit kuitenkin tarkistivat tilanteen nauhalta, ja jo jäähyaitiossa istuneen hyökkääjän kakku peruttiin. Hän kävi kopauttamassa aloitusvastus Koivistoista suojille hyvässä hengessä. Lukko oli itse todella kurinalainen, kun se otti ensimmäisen jäähyn vasta päätöserän puolessa välissä Samuli Piipposen saadessa huitomiskakkosen.

Koivistoinen vei pudotuspelien pistepörssin voiton lukemin 6+9=15.

Hopea oli päävalmentaja Raimo Helmisen johtamalle TPS:lle sen seurahistorian 27:s mitali. Kultaa sillä on 11, hopeaa nyt 12 ja pronssia neljä, ja edellisen mitalin turkulaispoppoo oli saanut vuonna 2010 – se oli kultainen. TPS raivasi tämän kauden pudotuspeleissä tieltään ensiksi Lahden Pelicansin ja sitten Helsingin IFK:n.

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️