Toisen maali vietiin, toisen ei: Tapparan ja Lukon kohtaaminen puhuttaa – Ville Niemiseltä paloi käpy täysin: “Silmille tulee, mutta tulkoon! Äijät hajottavat jääkiekon”

© Kuva: Juha Tamminen

Tapparan ja Lukon välisen neljännen välieräpelin tapahtumat saattavat puhuttaa vielä pitkään. Esimerkiksi kotijoukkueen Kristian Tanukselta vietiin maali videotarkastuksen jälkeen, koska tilanteessa otaksuttiin olevan kontakti Lukko-vahti Lassi Lehtiseen.

Tappara sen sijaan haastoi Mikko Petmanin 0-1-maalin, koska kirvesrintojen vahti Christian Heljanko sai pikkuruisen kontaktin patjaansa ennen hyökkääjän maalia. Haasto veti vesiperän.

Komean pelaajauran tehnyt, ja kumpaakin seuraa edustanut Ville Nieminen otti yleisesti tapahtumiin kantaa rajuinkin sanakääntein Tapparan kotisivujen Kirvescast-juttusarjassa.

Stanley Cup -voittaja kävi itse asiassa kuumana kuin aamukahvipannu. Hänen mukaan Arto I. Järvelä, Jyri Rönn, Sampo Liusjärvi, Stefan Fonselius ja Lassi Heikkinen vievät kiekkoa väärään suuntaan. Näistä kaksi viimeistä olivat Lukon 0-1-vierasvoittoon päättyneen ratkaisupelin erotuomarikaksikko.

– He tulevat toivottavasti vastaamaan näistä tuomioista, joita tässäkin sarjassa on tehty. Toivottavasti nämä äijät tulevat omista koloistaan kertomaan, mitä he ovat päättäneet ja oliko tämä urheiluhengen mukaista. Luokattomia päätöksiä! Nieminen pauhasi viitaten pelitapahtumiin.

Järvelä on Liigan kilpailutoimenjohtaja, Rönn erotuomarijohtaja ja Liusjärvi kurinpitodelegaation puheejohtaja.

– Vastuunkannon pitäisi jossain kohtaa alkaa, ettei täällä vain päätellä tällaisia päätöksiä, jotka eivät kuulu peliin ollenkaan. Käsittämätöntä, että tällaiset äijät vetävät jääkiekkoa väärään suuntaan.

Heikkinen on Suomen tuomarikatraan kärkinimi.

– Mikä on Suomen tuomareiden taso, jos hän on ykköstuomari?

– Jos tässä ylistyssanoja halutaan, niin ne ovat ylimielinen ja yliarvostettu.

Eniten tunteisiin tuntui menevän se fakta, ettei esimerkiksi nelospelin kyseenalaisissa maalitarkasteluissa kumpikaan vahti nähnyt mitään väärää. Tulema oli se, että Tapparan maali siis vietiin ja Lukon ei – ja se eteni finaaliin tämän turvin voitoin 3-1.

Niemisen kommentit olivat niin suoria, että palautetta tai keskustelua lienee luvassa.

– Silmille tulee, mutta tulkoon! Nämä äijät hajottavat jääkiekon.

LUE LIIGAN JUTUISTA MYÖS:
Kovia uutisia Lappeenrannasta: Kaksi todella potentaalista nimeä palaa SaiPaan – toisen sopimus jopa viisivuotinen


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.